Podcast "El Tarangu" is genomineerd voor grote journalistieke prijs in Nederland

  Tijdens de zomer van 2019 kon u bij VPRO en Sporza genieten van de podcast "El Tarangu", een verhaal over de bijzondere ontmoeting tussen Lucien Van Impe en zijn oud-rivaal José Manuel Fuente. Ook de jury van De Tegel was onder de indruk en nomineert het hoorspel.

  "El Tarangu" is een zesdelige serie van AudioCollectief SCHIK en een coproductie van de VPRO, NPO Radio 1, Sporza en OpenVRT.  De eerste aflevering van de podcast verscheen op 8 juli. Intussen werden de afleveringen meer dan 850.000 keer gedownload.

  Een vreemd telefoontje voor Lucien

  De podcast begint bij een vreemd telefoontje dat de Vlaamse wielerheld Lucien van Impe in 2003 krijgt. Zijn oude rivaal José Manuel Fuente is in België en wil met hem uit eten. Op zich geen ongewoon verzoek, maar er is één probleem: wielrenner Fuente is officieel al zeven jaar dood.

   

  Lucien Van Impe aarzelt, maar gaat in op de uitnodiging: "Ik heb die avond zelfs niet meer gedacht of hij echt dood was. Ik heb dat niet gevraagd. We hebben mosselen gegeten en verder gesproken over de koers. Hij kon op alles antwoorden. 

  De Tegel?

  De Tegel, Jaarprijzen voor de Journalistiek, is de belangrijkste journalistieke prijs in Nederland. Het initiatief is ontstaan vanuit de behoefte om de
  maatschappelijke functie van de journalistiek te benadrukken en het vak een
  meer kwalitatieve, positieve uitstraling te geven bij het grote publiek.

   

  De prijs is een erkenning van en eerbetoon aan journalisten die een bijdrage
  hebben geleverd aan de handhaving en verbetering van de kwaliteit van
  Nederlandstalige journalistieke nieuws- en achtergrondproducties en als
  aanmoediging voor journalistieke vernieuwing en journalistiek talent. 


  Bekijk hier de andere genomineerden:

  https://www.detegel.info/wedstrijdcategorieen/

  Zin gekregen? Beluister aflevering 1 van de podcast