Ga naar de inhoud

DL-meetings Eugene en Parijs uitgesteld, coronaproof alternatief in Oslo

 do 23 april 2020 15:56
" "
Impossible Games in Oslo.

De organisatoren van de Diamond League hebben bevestigd dat de meetings in Eugene (VS/7 juni) en de Franse hoofdstad Parijs (13 juni) wegens de coronacrisis uitgesteld worden. De meeting in Oslo, voorzien op 11 juni, krijgt een speciaal format.   

Eerder vielen wegens de coronacrisis al de meetings in Doha (17 april), een nog te bepalen stad in China (9 mei), Shanghai (16 mei), Stockholm (24 mei), Napels (28 mei) en Rabat (31 mei) in het water. Voor al die meetings en ook voor Eugene en Parijs gaat de organisatie op zoek naar een nieuw  moment.

Impossible Games in Oslo zijn coronaproof

Opvallend: de Bislett Games in Oslo vinden onder de naam "Impossible Games" plaats op 11 juni. Het wordt een coronaproof meeting met Noorse en internationale atleten die in overeenstemming met de geldende Noorse en gekende gezondheidsmaatregelen zullen deelnemen.

 

De meeting zou een uur duren, rechtstreeks op de openbare omroep NRK komen en grotendeels bekostigd worden door de Noorse atletiekbond en de wereldatletiekbond. 

 

Volgens de huidige kalender zullen de meetings in Londen (4 juli) en Monaco (10 juli) het seizoen openen, al is het nog maar in de vraag in welke hoedanigheid. De Memorial Van Damme volgt normaal in Brussel op 4 september als op een na laatste manche.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Kalender Diamond League 2020
14/08 Monaco (Mnc) verslag
23/08 Stockholm (Zwe) verslag
02/09 Lausanne (Zwi) verslag
04/09 Brussel verslag
12/09 Gateshead (GBr) afgelast
17/09 Rome (Ita) verslag
19/09 Shanghai (Chn) afgelast
25/09 Doha (Qat) verslag
17/10 China afgelast