DL-meetings Eugene en Parijs uitgesteld, coronaproof alternatief in Oslo

  Impossible Games in Oslo.

  De organisatoren van de Diamond League hebben bevestigd dat de meetings in Eugene (VS/7 juni) en de Franse hoofdstad Parijs (13 juni) wegens de coronacrisis uitgesteld worden. De meeting in Oslo, voorzien op 11 juni, krijgt een speciaal format.   

  Eerder vielen wegens de coronacrisis al de meetings in Doha (17 april), een nog te bepalen stad in China (9 mei), Shanghai (16 mei), Stockholm (24 mei), Napels (28 mei) en Rabat (31 mei) in het water. Voor al die meetings en ook voor Eugene en Parijs gaat de organisatie op zoek naar een nieuw  moment.

  Impossible Games in Oslo zijn coronaproof

  Opvallend: de Bislett Games in Oslo vinden onder de naam "Impossible Games" plaats op 11 juni. Het wordt een coronaproof meeting met Noorse en internationale atleten die in overeenstemming met de geldende Noorse en gekende gezondheidsmaatregelen zullen deelnemen.

   

  De meeting zou een uur duren, rechtstreeks op de openbare omroep NRK komen en grotendeels bekostigd worden door de Noorse atletiekbond en de wereldatletiekbond. 

   

  Volgens de huidige kalender zullen de meetings in Londen (4 juli) en Monaco (10 juli) het seizoen openen, al is het nog maar in de vraag in welke hoedanigheid. De Memorial Van Damme volgt normaal in Brussel op 4 september als op een na laatste manche.

  Kalender Diamond League 2020
  14/08 Monaco (Mnc) verslag
  23/08 Stockholm (Zwe) verslag
  02/09 Lausanne (Zwi) verslag
  04/09 Brussel verslag
  12/09 Gateshead (GBr) afgelast
  17/09 Rome (Ita) verslag
  19/09 Shanghai (Chn) afgelast
  25/09 Doha (Qat) verslag
  17/10 China afgelast