Hendrik Tuerlinckx: "Wou na 12 jaar Roeselare naar buitenland, maar staat on hold"

  Hendrik Tuerlinckx is een boegbeeld bij Roeselare.

  Ook voor de volleyballers zijn het moeilijke tijden. Zo is Roeselare-hoofdaanvaller Hendrik Tuerlinckx (32) momenteel technisch werkloos en ziet hij een overstap naar het buitenland "on hold" gezet. Hij vreest ook voor het lot van de kleine clubs. "Voor hen wordt het lastig om te overleven."

  "Moeilijk verhaal voor de kleinere clubs"

  Het coronavirus houdt de sportwereld nog altijd in zijn greep. Net als in veel andere sporten zijn ook de spelers van bekerwinnaar Roeselare op technische werkloosheid gezet. 

   

  "Dat zorgt voor een serieus financieel verlies", zegt Tuerlinckx aan Sporza. "Natuurlijk hebben we begrip voor de situatie, maar het is tegelijkertijd ook jammer dat dit moet gebeuren."

   

  "Onze topclubs kunnen wel tegen een stootje. Het probleem ligt bij de andere clubs. We zijn maar met 8 in België. Ik vrees dat de "mindere" clubs heel veel creativiteit aan de dag zullen moeten leggen om te overleven. Dat wordt een lastig verhaal."

  De topclubs in België kunnen wel tegen een stootje.

  Hendrik Tuerlinckx

  (lees voort onder de foto)

  "Goed dat in het volleybal geen kampioen is uitgeroepen"

  In tegenstelling tot in het basketbal werd er in onze volleybalcompetitie geen kampioen uitgeroepen. Een goede beslissing vindt Tuerlinckx.


  "Alles moest nog beslist worden. Als ze het gedaan hadden zoals in het basketbal, was Aalst kampioen. Ik wil geen afbreuk doen aan hun prestatie, maar in de onderlinge duels hadden we toch al bewezen dat we beter waren."


  "Dit seizoen zijn er al 2 prijzen verdeeld: de Supercup en de beker. Wij hebben die allebei gewonnen. Het had dus een absoluut boerenjaar kunnen worden. Hoe de Europese tickets nu verdeeld moeten worden, dat moeten ze bij de bond maar uitmaken. Daar lig ik niet wakker van."

  Er waren plannen om in de Emiraten of ergens anders in Azië te gaan spelen, maar nu kijk ik even de kat uit de boom.

  Hendrik Tuerlinckx

  Tuerlinckx maakt intussen al 12 seizoenen het mooie weer bij Roeselare.  Hij wordt dit jaar 33 en is einde contract. Het moment om eens andere lucht op te snuiven in het buitenland. 


  "Maar door het coronavirus ga ik dat avontuur toch nog even "on hold" moeten zetten. Er waren plannen om in de Emiraten of ergens anders in Azië te gaan spelen. Ik ging echt eens voor het financiële kiezen, maar nu lijkt het me beter om toch nog even de kat uit de boom te kijken. Nu, ik ben nog steeds gelukkig in Roeselare. Dat zal altijd zo blijven."

  (lees voort onder de foto)

  "EK-uitschakeling één van mijn grootste ontgoochelingen ooit"

  Tot slot blikt Tuerlinckx ook nog eens terug op het EK van vorig jaar in eigen land. Vlak voor de 1/8e finales viel hij geblesseerd uit en de Red Dragons werden verrassend uitgeschakeld door Oekraïne. 


  "Dat was misschien wel één van de grootste ontgoochelingen in mijn carrière. Het flatteerde me wel dat mensen na afloop zeiden dat we met mij erbij nooit hadden verloren van Oekraïne, maar het deed toch pijn. Vooral ook omdat je voelt dat deze generatie toch op haar laatste benen aan het lopen is."


  "Ik blijf nog een tijdje doorgaan, zolang ik mij fysiek goed voel, maar het wordt toch stilaan tijd dat er zich wat goeie jongeren komen melden. Anders zou het met onze Dragons wel eens heel wat minder kunnen zijn dan de laatste jaren het geval was."