Antwerp-voorzitter Paul Gheysens: "We moeten de competitie toch uitspelen"

  Paul Gheysens: "Hoe kun je nu stoppen?"

  Maandag wordt op de Algemene Vergadering van de Pro League beslist of de huidige voetbalcompetitie definitief wordt stopgezet. Het lijkt een formaliteit, maar Antwerp-voorzitter Paul Gheysens is het daar niet mee eens. "Het is opportunisme van 3 ploegen die denken dat ze de buit al binnen hebben."

  Bij Antwerp zijn ze vandaag weer begonnen met de training. "In groepjes van 4, elk met een trainer", zegt voorzitter Paul Gheysens aan Sporza.

   

  Antwerp voert de intensiteit van de trainingen op, omdat het ervan overtuigd is dat er dit seizoen nog gespeeld kan worden, ook al leek het een uitgemaakte zaak dat de huidige competitie stopgezet zou worden.

   

  Gheysens: "Ik pleit ervoor om ten laatste op 1 juli opnieuw te beginnen. 1 juli of 1 september, wat is het verschil? Uiteraard achter gesloten deuren, zolang de virologen dat zeggen. Maar ik zou het huidige seizoen nog uitspelen."

  3 ploegen hebben de buit al binnen en zijn bang die nog te verliezen. Het is allemaal zo opportunistisch.

  Antwerp-voorzitter Paul Gheysens

  "100% zeker dat wij maandag het been stijf zullen houden"

  Antwerp zal zich komende maandag dus zeker niet zomaar laten doen op de Algemene Vergadering van de Pro League. "Hebben tv-rechten dan geen waarde meer? Wat denken zij die dit nu willen?"

   

  "Er willen 3 ploegen stoppen, namelijk zij die de buit al binnen hebben en die bang zijn dat ze die misschien zouden verliezen als we toch doorspelen. Die zijn elk ook al zeker van 20 à 30 miljoen euro. En de andere clubs moeten het maar uitzoeken."

   

  "100% zeker dat wij maandag het been stijf zullen houden. Hoe kun je nu stoppen? Voor je sponsors, voor je supporters,... Het is allemaal zo opportunistisch van die 3 ploegen. Kun je je dat voorstellen?"

   

  Gheysens vindt het niet alleen sportief oneerlijk, hij vindt ook dat voetbal een troost kan zijn voor de mensen in deze moeilijke periode. "Veel mensen zullen vakantie nemen in eigen land, in een periode dat er niet veel anders te doen is."

   

  "Voetbal zou de mensen een extra boost kunnen geven voor hun mentale gezondheid. Zoveel matchen dat ze nog kunnen zien, zoveel plezier dat we nog kunnen verschaffen."

  "Bölöni weg? Nog niet over gesproken met D'Onofrio"

  De voorbije weken sijpelden vanuit Antwerp ook berichten door dat Laszlo Bölöni volgend seizoen niet meer op de bank zou zitten. "Heel eerlijk: ik heb er nog geen enkel gesprek over gehad met Luciano (D'Onofrio, de technisch directeur)."

   

  "Ik weet niet of er veel clubs nu bezig zijn met hun ploegen te herschikken voor volgend seizoen. Luciano zal zich daar wel mee bezighouden. Maar het belangrijkste is nu om de spelers weer in conditie te brengen, zodat we weer kunnen spelen. Als we daarin slagen, zal er weer wat enthousiasme komen."