Marzo spoelt derde faillissement in zijn carrière door met LinkedIn-profiel

  De LinkedIn-pagina van Stefano Marzo.

  Talrijk zijn ze niet: profvoetballers met een profiel op het online carrièreplatform LinkedIn. Lokeren-speler Stefano Marzo heeft er sinds vorige week een. Meer om (alweer) een faillissementhoofdstuk om te slaan, dan als open sollicitatie, zegt hij zelf.

  "Vandaag is de beslissing gevallen over het lot van Lokeren. De club is failliet. Een echte traditieclub die verdwijnt. Echter voor mij is de periode van onzekerheid nu voorbij en kan ik me volledig focussen op een nieuwe uitdaging", staat op de LinkedIn-pagina van Marzo.

   

  Na een moeilijk seizoen bij Lokeren op en naast het veld, wil de 28-jarige verdediger zo snel mogelijk een nieuwe club vinden. Al koestert hij weinig illusies dat hij die online zal vinden. "Ik zie dat LinkedIn-profiel niet als mezelf in het uitstalraam plaatsen, zoals ik ergens las", zegt Marzo.

   

  "Daarvoor heb ik een zaakwaarnemer. Ik heb ook maar iets van 60 relaties op LinkedIn. Het was mijn broer die met het idee kwam aandraven omdat hij nogal goed is met IT. Het was een manier voor mij om mijn spijt uit te drukken over het einde van een traditieclub en tegelijk duidelijk te maken dat ik persoonlijk klaar ben voor iets nieuws."

   

  "Sociale media zijn eigenlijk mijn ding niet. Ik heb ook nog niet gekeken of er reactie is gekomen op LinkedIn. Momenteel hou ik me vooral bezig met mijn verhuis uit Sint-Niklaas (vlakbij Lokeren)."

  Na faillissement Lommel en Beerschot AC, nu Lokeren

  Hoe hij een nieuwe club vindt, zal Stefano Marzo waarschijnlijk worst wezen. Belangrijker wordt een goede en standvastige club te vinden. Het faillissement van Lokeren is al de derde club van Marzo die de boeken moet neerleggen, zoals Het Belang van Limburg eerder schreef.

   

  In 2003 maakte hij het als 11-jarige jeugdspeler mee bij Lommel en in 2013 als profspeler bij Beerschot AC. "Wat gebeurde bij Beerschot AC (onder voorzitter Patrick Vanoppen) en dit seizoen bij Lokeren vertoont duidelijk parallellen. Het begint met lonen die een paar dagen te laat worden gestort. Dan een week te laat, dan een maand en uiteindelijk helemaal niet meer", zegt Marzo.

   

  "Ik zei nog al lachend in het begin van het seizoen tegen een ploegmaat dat het bij Lokeren begon te lijken op Beerschot. Ach, ik heb gewoon de pech gehad dat ik twee keer op excentrieke voorzitters ben gebotst."

   

  "De curator van Lokeren zal zo snel mogelijk onze C4's klaarmaken en dan zijn we vrije spelers. Ik sta voor alles open. Clubs in België en Nederland (waar hij eerder al speelde voor Heerenveen). Ik wil vooral opnieuw plezier beleven aan voetbal."

   

  "Mijn eerste seizoen bij Lokeren was oké, in mijn tweede brak het voetbalschandaal uit (waardoor Lokeren-trainer Peter Maes zelf een tijdje vastzat) en wat ik in mijn derde seizoen zag, grensde aan het onwaarschijnlijke door een voorzitter die iedereen voorloog."

  Ik zei nog al lachend in het begin van het seizoen tegen een ploegmaat dat het bij Lokeren begon te lijken op Beerschot.