Standard, KVO, Moeskroen en de andere clubs weten wanneer ze voor BAS verschijnen

  Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) heeft de kalender vastgelegd voor de zittingen rond de licentiedossiers. KV Oostende komt als eerste aan de beurt op 4 mei. De eerste amateurclubs moeten zich volgende week al verdedigen.

  Van de zeven profclubs die in eerste zit naast hun licentie voor het profvoetbal grepen, mag KV Oostende op zaterdag 4 mei om 17u de spits afbijten. Dat heeft het BAS bevestigd aan Belga. Het failliet verklaarde Sporting Lokeren verschijnt niet meer voor het BAS. 

   

  Daarna zijn Standard (5 mei) en Moeskroen (6 mei) aan de beurt, gevolgd door de 1B-clubs Virton (6 mei), Lommel SK (7 mei) en Roeselare (7 mei). 

   

   De eerste amateurclub komt volgende week al aan bod. Patro Eisden Maasmechelen, dat net als Seraing, AFC Tubeke en Winkel Sport, geen licentie voor de nationale amateurklasse kreeg, moet zijn licentiedossier dinsdag 28 april verdedigen. Een dag later komt Winkel Sport voor, gevolgd door Tubeke (30 april). Seraing United wordt verwacht op 4 mei, net als KV Oostende. 

   

  Door de coronacrisis vinden er geen zittingen fysiek plaats op de hoofdzetel in Brussel. Pleidooien zullen via videoconferentie gehouden worden. Ook de arbiters zullen op die manier vergaderen, want zij kunnen evenmin samenkomen.

   

  Het BAS doet over alle dossiers uiterlijk uitsprak op zondag 10 mei.