STVV-spelers schenken deel salaris aan Sint-Trudo-ziekenhuis

  Jordan Botaka was een van de initiatiefnemers.

  Ook bij STVV hebben de spelers ingestemd om een deel van hun loon af te staan. Niet aan de clubkas, wel aan het lokale ziekenhuis. "We moeten dit als team oplossen", zegt initiatiefnemer Jordan Botaka. "Niet als STVV, maar als FC Humaniteit."

  De spelers van STVV zullen een deel van hun loon afstaan om er mondmaskers en herbruikbare kledij voor te kopen voor het Sint-Trudo-ziekenhuis. Limburg is de provincie die het zwaarst getroffen is door het coronavirus.

   

  "De huidige situatie heeft ons doen beseffen dat we dit als team moeten oplossen", zegt aanvoerder Jordan Botaka. "Ik spreek niet enkel over STVV, maar over FC Humaniteit."

   

  "We hebben gezien dat de stad waarin we leven en waarvoor we spelen zo hard getrofffen is en dat heeft ons aangedaan. Daarom hebben we besloten een deel van onze lonen te doneren aan het ziekenhuis. Zo hopen we van waarde te kunnen zijn voor de verzorgers, dokters en patiënten."