Dick Advocaat blijft een jaartje langer trainer van Feyenoord

  Feyenoord is tevreden met hoe Dick Advocaat de club uit de penarie heeft gehaald. De 72-jarige Advocaat nam eind oktober over van Jaap Stam en loodste Feyenoord naar de 3e plaats in de competitie en naar de bekerfinale. Als beloning wordt zijn contract met een jaartje verlengd.

  Jaap Stam hield het in het najaar van 2019 voor bekeken als trainer van Feyenoord na een zwakke competitiestart.

   

  De Rotterdammers klopten aan bij Dick Advocaat, die de trein weer helemaal op de rails kreeg.

   

  Meer nog, Feyenoord zette in de Nederlandse competitie een spectaculaire remonte in en schopte het onder Advocaat tot de 3e plaats. Intussen ligt de competitie ook in Nederland stil door de coronacrisis.

   

  Als toetje versierden Advocaat en Feyenoord ook een ticket voor de bekerfinale, al is het door de huidige gezondheidscrisis niet duidelijk of en wanneer die eindstrijd tegen Utrecht gespeeld kan worden.

   

  Feyenoord wacht evenwel niet op de uitkomst van dit seizoen. Het maakte vandaag bekend dat Advocaat nog een jaartje langer T1 blijft.

  "Ik heb enorm veel zin om door te gaan als coach"

  "Het voelt in deze tijden natuurlijk vreemd, maar uiteindelijk ook goed om mijn contract te verlengen bij deze prachtige club", reageert Dick Advocaat.

   

  "Zeker de afgelopen gekke weken merkte ik hoe gedreven ik nog ben en hoe enorm veel zin ik heb om door te gaan als trainer/coach."

   

  "We waren hier bij Feyenoord, tot alles stil kwam te liggen, met elkaar met iets moois bezig, er begon binnen de ploeg echt iets te ontstaan."

   

  "Dat wil ik, dat willen we als staf en selectie afmaken. De club wil dat ook graag, dus daar gaan we voor, ondanks de vele onzekerheden die er op dit moment zijn."

   

  Technisch directeur Frank Arnesen (ex-Anderlecht): "Het is natuurlijk fantastisch dat we Dick nog een seizoen aan ons kunnen binden. Onder zijn leiding hebben we gedurende het seizoen de weg naar boven weer gevonden én hebben we bovendien de finale van de KNVB Beker bereikt."

   

  "We waren onder leiding van Dick echt bezig met een fantastische serie die door de coronamaatregelen helaas voorlopig is onderbroken."

   

  "Wanneer we weer kunnen voetballen is onduidelijk, maar als het moment komt, moet je er als club klaar voor zijn. En dat begint wat mij betreft met het vastleggen van een heel goede trainer."

  We waren onder leiding van Dick echt bezig met een fantastische serie die door de coronamaatregelen helaas voorlopig is onderbroken.

  Frank Arnesen (technisch directeur Feyenoord)