Bora-manager: "We zijn bereid om tot Kerstmis te koersen"

  Er zijn voorlopig nog veel vraagtekens bij de wielerkalender, maar als het van Ralph Denk afhangt, wordt er tot het einde van het jaar gekoerst. Dat heeft de manager van Bora-Hansgrohe verteld in de Frankfurter Allgemeine Zeitung. "Dan kunnen we op het einde van het jaar zeggen dat bijna alles in orde is."

  Als het coronavirus het toelaat, zal de Tour van start gaan op 29 augustus, maar voor het overige is de wielerkalender nog een groot vraagteken. De Ronde van Frankrijk is cruciaal voor de inkomsten van de wielerteams, benadrukt ook Ralp Denk

   

  "Met de Tour halen we 70 procent van onze jaarlijkse reclame-inkomsten binnen. Met zo'n scenario kunnen we nog leven", klinkt het.

   

  Na de Ronde van Frankrijk moeten ook de Giro, de Vuelta en de klassiekers ingepland worden. "Wij zijn bereid tot Kerstmis door te gaan. Als je daardoor de grote rondes en de 5 Monumenten zoals Parijs-Roubaix er kan bijnemen, dan is de wielersport gered. Dan kunnen we op het einde van het jaar zeggen dat bijna alles in orde is."

   

  Heel wat ploegen hebben het financieel moeilijk en vragen inspanningen van de renners en het personeel. Bij Bora-Hansgrohe, dat onder meer drievoudig wereldkampioen Peter Sagan in de gelederen heeft, wordt voorlopig nog niet bespaard. "We bekijken het maand per maand. Veel hangt af van wanneer het seizoen wordt hervat", aldus Denk.