Son is aan zijn militaire dienst in Zuid-Korea begonnen, met nogal wat bekijks

  Son, met zwarte trainingsbroek, komt aan bij zijn brigade.

  Son Heung-min vervult de volgende drie weken zijn militaire dienstplicht in Zuid-Korea. De aanvaller van Tottenham begon vandaag aan zijn opleiding bij het marinekorps. 

  Son is de komende weken gestationeerd op het eiland Jeju. Daar maakt hij deel uit van het 91e bataljon van de 9e brigade van de marine.

   

  In principe had Son de verplichte dienstplicht van bijna twee jaar moeten volmaken, maar daar ontsnapte de topvoetballer aan dankzij de gouden medaille die hij in 2018 met Zuid-Korea won op de Aziatische Spelen in Indonesië.

   

  De 27-jarige Son moet nog slechts drie weken militaire dienst volmaken, aangevuld met ongeveer 500 uur gemeenschapsdienst.   

   

  Tottenham gaf Son eind maart de toestemming om terug te keren naar Zuid-Korea "om persoonlijke reden", nadat de Premier League werd stilgelegd in de coronapandemie.

   

  Wanneer er opnieuw wordt gevoetbald in Engeland, is nog afwachten. Door een armbreuk in februari is het sowieso twijfelachtig of Tottenham dit seizoen nog op Son kan rekenen.            

   

  Son had op zijn sociale media opgeroepen om hem vandaag niet op te zoeken in het Zuid-Koreaanse leger, maar dat verzoek viel grotendeels in dovemansoren. Er zakten zo'n 80 voetbalfans en 20 journalisten af naar het legerpunt op Jeju. 

  Tweet: