Ook het einde van Moeskroen is in zicht door "onomstotelijke bewijzen"

  Kan ook Moeskroen zich niet meer uit de benarde situatie redden?

  Het doek viel vandaag voor Sporting Lokeren, maar ook het einde van Moeskroen als profclub is volgens ingewijden nagenoeg een feit. Er zijn financiële kopzorgen, maar ook het aandeel van spelersmakelaars binnen de club kan het lot van Moeskroen bezegelen.

  Er is natuurlijk de precaire financiële situatie van de club nadat hoofdaandeelhouder Pairoj Piemponsant een bedrag van 3,2 miljoen niet had gestort en Moeskroen voor de Licentiecommissie de continuïteit niet kon garanderen. Voorzitter Declerck en CEO Allaerts werken daarvoor nog aan een oplossing.

   

  Maar een veel groter probleem voor Moeskroen is dat de Licentiecommissie na al die jaren eindelijk naar eigen zeggen onomstotelijke bewijzen heeft gevonden dat de club de voorbije jaren in handen was van spelersmakelaars Pini Zahavi en Marc Rautenberg en - zo voegt de commissie er in haar motivering aan toe - verklaringen onder ede daarover van de club in het verleden niet correct waren.

   

  Die bewijzen zijn terug te vinden in mailverkeer uit 2017 en 2018. Bewijzen die naar boven zijn gekomen bij een veroordeling van de club in oktober van vorig jaar door de handelsrechtbank van Doornik. 

  Goed nieuws voor Waasland-Beveren?

  RTBF-collega Thierry Luthers heeft ontdekt dat Moeskroen zichzelf de das heeft omgedaan door een onbetaalde factuur van 80.000 euro voor sponsorcommissie van een Parijs sportmarketingbedrijf.

   

  Eigenaar Jean-Luc Gripond, onder meer oud-voorzitter van FC Nantes, diende een klacht in en tijdens dat onderzoek en ook tijdens een ander onderzoek door het parket van Brussel kwam belastend bewijsmateriaal naar boven.

   

  Gripond is immers de tussenpersoon die destijds Zahavi en een andere topmakelaar Fadi Ramadani naar Moeskroen heeft gebracht en die goed op de hoogte was van de constructie.

   

  Naar verluidt heeft de onderzoeksrechter mondeling al toegezegd dat alle stukken uit het onderzoek ook voor het BAS mogen gebruikt worden, wat wellicht dan de definitieve doodsteek voor de club betekent.

   

  En dat is dan weer goed nieuws voor Waasland-Beveren, dat op die manier in de hoogste klasse blijft.