Lokeren-preses vindt geen oplossing: faillissement onafwendbaar

  Het faillissement van Lokeren lijkt onafwendbaar. Lokeren-voorzitter Louis De Vries gooide vanochtend de handdoek. "Ondanks alle inspanningen zijn we er niet in geslaagd om tijdig de nodige investeerders aan te trekken", schrijft De Vries met "enorme spijt en groot verdriet".  De club zal zich neerleggen bij het vonnis van de ondernemingsrechtbank.

  Lokeren, waar De Vries vorige zomer de scepter overnam van jarenlange mecenas Roger Lambrecht, zat al maandenlang in financieel zwaar water. De 1B-club kon zijn contractuele afspraken met spelers en staf niet nakomen. De Vries en zijn raad van bestuur zochten naar oplossingen, eerst met hoop en optimisme, maar stilaan met de moed der wanhoop.

   

  Logischerwijze kreeg Lokeren geen proflicentie, maar De Vries en co wilden voor het beroep bij het BAS nog geld vinden voor een doorstart. Dat is er echter niet.

   

  Een emotioneel zwaar geraakte voorzitter stuurde vanochtend deze woorden de wereld in: "Tot mijn enorme spijt en groot verdriet moet ik u melden dat, ondanks alle inspanningen tot en met gisteren, wij er niet in geslaagd zijn tijdig de nodige investeerders aan te trekken om de deadlines voor het beroep bij het BAS te halen om de continuïteit van de club te verzekeren."

   

  "Na een grondige evaluatie hebben wij moeten besluiten dat onze advocaat zich zal neerleggen bij de beslissing over de zaak die heden voor de handelsrechtbank wordt ingeleid." Bij die zaak wordt het faillissement van Lokeren gevraagd.

   

  "U zal begrijpen dat ik op dit ogenblik zowel emotioneel, maatschappelijk als persoonlijk te diep in de put zit om persoonlijk te reageren." De Vries heeft zijn boodschap ook niet persoonlijk aan zijn medebestuurders bezorgd. Hij dankte hen wel voor "alle inzet, steun en toewijding".

  Ondernemingsrechtbank spreekt zich vandaag uit: "Ziet er niet goed uit"

  Vandaag verschijnt stamnummer 282 voor de ondernemingsrechtbank in Dendermonde en wordt mogelijk het faillissement uitgesproken. "Het ziet er niet goed uit", zei tijdelijke bewindvoerder Kris Goeman vrijdag.

   

  De club bouwde dit seizoen forse schulden op tot 5 miljoen euro, sommige leveranciers kregen niets betaald en de lonen van spelers en werknemers werden niet gestort. De spelers en trainers legden na hun laatste competitiematch op 28 februari daarom het werk neer.

   

  Goeman: "De vraag is nog steeds om de club failliet te verklaren. Er zijn geen nieuwe financiële middelen en de schulden die er al waren zijn dezelfde gebleven."

   

  Helemaal zeker is het nog niet dat vandaag het doek valt. De kans bestaat dat de rechtbank, waar de zaak met een videoconferentie behandeld wordt, nog geen uitspraak doet. Als Lokeren slecht nieuws krijgt, haalt het net niet zijn vijftigste verjaardag. Op 22 juni 1970 zag de club, een fusie tussen Standaard en Racing Lokeren, het levenslicht.

  Jeugdwerking praat met VW Hamme

  Ondertussen voerde de jeugdwerking van Lokeren al gesprekken met betrekking tot een fusie met VW Hamme. Dat team is degradant in 2e Amateurklasse. Die mogelijk nieuwe fusieclub zou spelen onder het stamnummer van Hamme en dus volgend seizoen uitkomen in 3e Amateurklasse.

   

  Uiteraard moeten de partijen eerst een akkoord bereiken. Binnen het kamp van VW Hamme is immers niet iedereen opgezet met een mogelijke fusie met Sporting Lokeren. Kan wit-zwart-geel niet samenwerken met een andere ploeg, dan verdwijnt de club. Een andere optie is dat er een nieuwe opstart komt, zij het in vierde provinciale Oost-Vlaanderen.