Tom Dumoulin over het werelduurrecord: "Ik ben er niet in geïnteresseerd"

  Tom Dumoulin was vanavond de gesprekspartner van Ruben Van Gucht.

  In onze Facebook Live lockdown sessies hielden we nog eens halt in het peloton. Tom Dumoulin (29) schoof aan voor een videogesprek met Ruben Van Gucht. Kijk hier naar de antwoorden op de vragen voor de Nederlandse ex-winnaar van de Giro. Hij had het onder meer over het uurrecord en uiteraard over de Tour de France.

  Victor Campenaerts is nu iets meer dan een jaartje houder van het uurrecord, maar volgens José De Cauwer mag ook Tom Dumoulin ambitie tonen voor die prestigieuze "titel". Wat zegt de Nederlander over dat onderwerp?

   

  "Dan zegt Tom Dumoulin: daar is hij niet in geïnteresseerd. Voorlopig niet, neen. Ik vind echt koersen veel mooier dan een uur afzien op de piste. Ik mis daar volledig de heroïek. Dat komt ook omdat ik niet zo'n wielerachtergrond heb. Ik ben niet zo mee met dat recordverhaal."

   

  "De Tour winnen of scoren op de Spelen, dat staat veel hoger op mijn verlanglijstje. Ik snap het wel dat men zegt dat ik er de kwaliteiten voor heb, maar mijn focus ligt de komende jaren op de grote rondes. En dat kun je moeilijk combineren."

   

  "Voor het uurrecord moet je gewicht winnen, moet je power hebben. De enige die het zou kunnen aanvallen en waarbij het minder bijt in zijn programma, is Rohan Dennis. Als één iemand het succesvol kan aanvallen, is hij het wel."

  Ik vind echt koersen veel mooier dan een uur afzien op de piste. Ik mis daar volledig de heroïek.

  Tom Dumoulin

  Pech voor Bernal en co? "80 procent wel en 20 procent niet, dan komt er toch een Tour"

  Uiteraard kwam ook de Tour de France aan bod. Tom Dumoulin zei al dat hij een hoogtestage noodzakelijk acht. Een tripje naar de Alpen kan misschien met de auto, maar misschien niet met het vliegtuig.

   

  Dat zou ook een probleem kunnen betekenen voor Colombianen zoals Egan Bernal. Als vliegreizen verboden zijn in de periode van de Tour, dan wordt het gewoon een Tour zonder titelverdediger en hebben renners als Bernal brute pech?

   

  Tom Dumoulin: "Dat is een moeilijke... Als er een kans is om de Tour toch in afgeslankte vorm te laten doorgaan, dan komt die Tour er wel. Als dat betekent dat 80 procent van het peloton er is en 20 procent zoals Bernal niet, dan verwacht ik dat er toch een Tour zal zijn."

  Bekijk het gesprek met Tom Dumoulin:

  Bekijk de vorige gesprekken:

  Gisteren reed Tom Dumoulin de Amstel Gold Race op rollen: