Met Arsenal snijdt nu ook Engelse topclub in salarissen: "Vrijwillige overeenkomst"

  In de Premier League blijft het leveren van een financiële inspanning een heet hangijzer, maar Arsenal meldt dat er nu toch een akkoord is tussen de club, spelers en technische staf. Zij staan 12,5 procent af, al kunnen ze het bedrag terugverdienen. 

  De onderhandelingen over financiële tegemoetkomingen in de Engelse competitie slepen al de hele coronacrisis aan en de druk van de buitenwereld neemt toe.

   

  Er schieten steeds meer initiatieven uit de grond, maar bij de Engelse topclubs meldt Arsenal als eerste dat er een voorstel is goedgekeurd.

   

  De spelers en staf zullen 12,5 procent van hun jaarsalaris inleveren. De maatregel gaat vanaf deze maand in.

   

  Als de komende seizoenen bepaalde doelstellingen gehaald worden, "voornamelijk gelinkt aan succes op het veld", dan zal de club "overeengekomen bedragen" terugbetalen.

   

  De gesloten overeenkomst gaat ervan uit dat het seizoen 2019-20 afgemaakt wordt en dat Arsenal al de voorziene inkomsten uit tv-rechten krijgt.

   

  Eerder deden ook Southampton en West Ham al hun duit in het zakje, bij de andere clubs - zeker de grote spelers - blijft het wachten op een collectieve geste.