Spelers en trainers Roma staan 4 maanden loon af en passen bij voor personeel

  Roma speelde tegen Gent in de Europa League.

  In deze zware coronatijden moeten alle voetbalclubs financieel alle zeilen bijzetten. De uitgaven blijven, maar er zijn geen inkomsten. Bij Roma leveren de spelers en de staf daarom 4 maanden loon in. Ze passen ook een deel van het loon van ander clubpersoneel bij.

  De nummer 5 uit de Serie A maakte de financiële maatregelen - die door spelers en staf vrijwillig werden voorgesteld - bekend. Naast de 4 maanden loon doen ze ook nog een inspanning om het personeel dat door tijdelijke werkloosheid een uitkering van de overheid krijgt, niet te laten inleveren. Het clubmanagement staat ook een percentage van zijn loon af.

   

  De Serie A ligt stil sinds 9 maart. De AS Roma-spelers, coach Paulo Fonseca en zijn staf wensen niet meer uitbetaald te worden voor de rest van het seizoen om hun club zo door de crisis te helpen. Het is nog niet duidelijk wanneer de competitie wordt hervat.

   

  "We praten altijd over eendracht bij AS Roma. Door vrijwillig hun salaris in te leveren voor de rest van het seizoen hebben de spelers, de coach en zijn staf bewezen dat we echt allemaal samen tegen deze crisis strijden", verklaart CEO Guido Fienga.

   

  "Aanvoerder Edin Dzeko, alle spelers en Paulo Fonseca hebben getoond dat ze begrijpen waar deze club voor staat. We danken hen ook voor hun fantastische geste naar de werknemers van deze club toe." (lees voort onder tweet)

  "Wij staan klaar om zo snel mogelijk weer te spelen"

  De spelers schreven een brief naar Fienga. "Wij als spelers zijn klaar om zo snel mogelijk weer te spelen, we zullen het maximum geven om onze doelen te bereiken. Maar we realiseren ons ook dat dit niet genoeg is om de economische gevolgen van de huidige noodsituatie aan te kunnen."

   

  "We komen met dit financiële voorstel in de hoop iets te kunnen doen dat de club zal helpen het AS Roma-project opnieuw op te starten."

   

  Als het huidige seizoen hervat en afgemaakt wordt, zullen de spelers en de staf betaald worden naargelang het al dan niet bereiken van bepaalde sportieve doelstellingen. Er staan nog 12 speeldagen op het programma in de Serie A. Italië is een van de zwaarst getroffen landen door het coronavirus met meer dan 23.000 overlijdens.