Onderhandelingslekken "irriteren" Neuer: "Er worden onwaarheden geschreven"

  Het zint Manuel Neuer niet dat informatie over de onderhandelingen met Bayern München over een nieuw contract op straat gegooid is. De 34-jarige doelman heeft nog een verbintenis tot juni 2021. "Dit ben ik niet gewoon bij Bayern München."

  Bayern München en Manuel Neuer voeren in deze coronatijden gesprekken over een nieuw contract, maar een akkoord blijft nu al een tijdje uit. De Duitse doelman verdedigt sinds 2011 het doel van de Duitse recordkampioen en heeft nog een contract van één jaar.

   

  De voorbije dagen lekten steeds meer details uit over de onderhandelingen. Zo zou Neuer halsstarrig vastklampen aan een contract van liefst 5 jaar, uiteraard niet voor een appel en een ei.

   

  "Alle onderhandelingen die ik sinds mijn komst naar Bayern met deze club gevoerd heb, zijn altijd vertrouwelijk gebleven. Nooit is er iets ontsnapt", vertelt Neuer nu in Bild.

   

  "Maar bij deze gesprekken worden er voortdurend details openbaar gemaakt en worden er onwaarheden geschreven. Dat irriteert me. Dat ben ik niet gewoon bij Bayern."

   

  "Ik wil een contract dat een win-winsituatie oplevert voor mezelf en voor de club. Ik wil presteren en ik wil me 100 procent geven."

   

  Neuer won in het Beierse doel al 7 titels en 1 keer de Champions League. Engelse clubs zouden Neuer maar wat graag naar de Premier League willen lokken, Bayern München heeft al deels geanticipeerd met de komst van Alexander Nübel, 23 jaar en net als Neuer geschoold bij Schalke 04.