RETRO 18 april 2010: Anderlecht wordt 1e play-offkampioen op veld van Club Brugge

  Na een 1-2-overwinning op Jan Breydel mocht Anderlecht een titelfeest inzetten.

  Dag op dag 10 jaar geleden veroverde Anderlecht zijn 30e landstitel, voor het eerst in een competitie met play-offs. Op het veld van Club Brugge werd de beslissende 1-2-overwinning in de wacht gesleept in Play-off I. Een terugblik.

  Na een bewogen seizoen waarin Anderlecht de 16-jarige Romelu Lukaku zag ontbolsteren (15 goals in 33 matchen) en Marcin Wasilewski zag uitvallen met een horrorblessure, sloot paars-wit de reguliere competitie af met 12 punten voorsprong op Club Brugge. 

   

  Normaal gezien voldoende voor de landstitel, maar in het seizoen 2009-2010 werd het systeem met play-offs ingevoerd, een testproject van 2 jaar. Na een halvering van de punten wachtte Anderlecht nog 10 topmatchen om de 30e landstitel helemaal over de streep te trekken.

   

  Uitgerekend op het veld van Club Brugge kon paars-wit met een overwinning Standard na 2 opeenvolgende titels van de troon stoten. Jelle Van Damme opende de score na een knappe counter, Matias Suarez verdubbelde de score na de rust. De eerredder van invaller Wesley Sonck kwam te laat om het titelfeest van Anderlecht nog te vergallen. Vier speeldagen voor het einde was de eerste Belgische play-offtitel een feit.

  Bekijk hier het verslag van de titelmatch:

  De volledige wedstrijd herbekijken?

  Ook Anderlecht is de 10e verjaardag van zijn 30e landstitel nog niet vergeten. Op Facebook zenden ze de volledige wedstrijd nog eens uit. Herbekijk de ontknoping van het seizoen 2009-2010 vanaf 16u.

  Nog enkele sfeerbeelden van de titelviering: