Peter Sagan: "Ik ben een echte coureur, geen virtuele"

  Peter Sagan heeft toch een keer z'n haar getrimd.

  Peter Sagan moet je niet vragen om op de rollen te racen. Dat vertelt de Slovaakse toprenner in een livesessie op Instagram.

  Peter Sagan (30) is een man van weinig woorden. Toch organiseerde de 3-voudige wereldkampioen een vraag- en antwoordsessie op Instagram voor de wielerfans. Dit is wat hij te vertellen had:

  "Ik mis de klassiekers"

  Wat doe je momenteel?

   

  Peter Sagan: "Ik maak het goed. Ik zit momenteel in quarantaine in mijn appartement in Monaco. Ik train noodgedwongen op de rollen en mis het gevoel en de koersen op de weg, maar ik ben gezond. Anderen in de wereld zijn er veel erger aan toe."

   

  Hoe blijf je gemotiveerd?

   

  Sagan: "Na Parijs-Nice was ik in topvorm voor de klassiekers. Die wedstrijden mis ik zeker. Sinds oktober was ik me volop aan het voorbereiden voor het voorjaar."

   

  Denk je nog wel eens terug aan de val in de Ronde van 2017?

   

  Sagan: "Neen, wat gebeurd is, is gebeurd. Het heeft geen zin om daar aan terug te denken. Ik zat vooraan en ik viel, maar dat is het verleden."

  In de Ronde van 2017 sleurt Peter Sagan Oliver Naesen en Greg Van Avermaet mee in zijn val.

  "Houd me aan voorschriften voor mijn zoontje"

  Hoe ga je om met de coronamaatregelen?

   

  Peter Sagan: "We moeten de beslissing van de overheid respecteren en ik houd me aan de voorschriften. Enerzijds omdat we dan weer kunnen koersen, anderzijds omdat ik zo mijn zoontje weer kan zien. Hij maakt me gelukkig."

   

  Hoe denk je over de nieuwe UCI-kalender?

   

  Sagan: "Samen met de grote organisatoren proberen ze er het beste van te maken voor onze prachtige sport. Ze doen dat beter dan ik zou doen (lacht). Ik kan alleen maar wachten tot we weer veilig kunnen koersen."

   

  Ga je de Giro rijden?

   

  Sagan: "De Tour de France zal wel 3 weken duren, de andere rittenkoersen misschien niet. We zullen zien, ik weet het niet."

   

  Wat is het geheim van je sprint?

   

  Sagan: "Geen idee. Mijn techniek misschien? Ik ben geen rassprinter."

  "Ik ben een echte coureur, geen virtuele"

  Wat is je favoriete viering?

   

  Peter Sagan: "Vooral in het begin van mijn carrière heb ik er veel gedaan, zoals Forrest Gump die loopt. Ik heb alleszins veel over mijn kop gekregen toen. Laten we het dus bij een wheelie houden."

   

  Ga je een keer op de rollen koersen?

   

  Sagan: "Ik ben een echte coureur, geen virtuele. Of misschien moet ik eens met een motor op de rollen racen (grijnst)."

   

  Welke zeges staan bovenaan?

   

  Sagan: "Mijn 3 wereldtitels en de klassiekers zoals de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Milaan-Sanremo mis ik nog. Misschien is dat iets voor dit jaar."

  In 2016 won Peter Sagan de Ronde van Vlaanderen als wereldkampioen.