Stoffel Vandoorne wint bijna testrace Formule E vanuit zijn kot

  Stoffel Vandoorne zit thuis bij zijn vriendin in Miami, maar racen doet hij in Monaco.

  Stoffel Vandoorne (Mercedes) is op de 2e plaats geëindigd in de virtuele e-prix van Monaco. Vanuit zijn kot moest onze landgenoot enkel de Duitse BMW-rijder Max Günther voor zich laten. André Lotterer, een Duitser met Belgische roots, werd 3e met zijn Porsche.

  Het Formule E-kampioenschap ligt niet helemaal stil tijdens de coronacrisis. De coureurs van het elektrische broertje van de Formule 1 racen de komende weken vanuit hun kot tegen mekaar. Vanavond hielden ze een generale repetitie op het virtuele stratencircuit in Monaco.

   

  Stoffel Vandoorne dwong vanuit Miami - waar zijn vriendin woont - een 2e plaats op de grid af. Enkel Max Günther (BMW) legde het kwalificatierondje iets sneller af.

   

  Tijdens de race van 15 rondes waren de twee mekaar waard. Vandoorne hing met zijn Mercedes in de bumper van Günther, maar de Duitser verdedigde prima. Zelfs met het snelste rondje kon Vandoorne hem de zege niet afsnoepen.

   

  Enkele lengtes achter hen stuurde André Lotterer - een Duitser met roots in ons land - zijn Porsche naar de 3e podiumplaats. 

   

  Ook Sam Dejonghe stond aan de start. De Belgische testrijder van Mahindra Racing reed 9 rondes mee. Daarna kreeg hij een duw te veel en moest hij van het circuit. Elke ronde viel een coureur af.

   

  Vanaf volgende week gaat het virtuele FE-seizoen echt van start. Dan racen ze elke zaterdag voor punten.

  V.l.n.r.: Stoffel Vandoorne - Mercedes (2e), Max Günther - BMW (1e), André Lotterer - Porsche (3e).

  André Lotterer (Porsche) plaatst inhaalmanoeuvre: