De Bruyne: "Mijn gezin is 9 dagen ziek geweest, ik kwam er best van af"

  Kevin De Bruyne en zijn gezin.

  Ook het gezin van Kevin De Bruyne werd in Manchester waarschijnlijk niet gespaard door het coronavirus. Na zijn jongste zoon vertoonden ook zijn oudste zoon en zijn vrouw symptomen. "Ik ben blij dat iedereen zich weer goed voelt en alles goed gaat", vertelt hij.

  "Weet niet of we het coronavirus hadden"

  Om het leven zo normaal mogelijk te laten voortgaan tijdens de lockdown, besloot Rode Duivel Kevin De Bruyne om met zijn gezin in Manchester te blijven. "We hebben erover nagedacht om naar huis te gaan, maar uiteindelijk wonen we in Manchester en is het veiliger om hier te blijven", vertelt hij op de website van Manchester City.

   

  "We stellen het goed. In het begin van de lockdown was mijn gezin acht of negen dagen ziek. Het begon bij mijn jongste zoon (Rome) en daarna werden mijn oudste zoon (Mason Milian) en mijn vrouw ziek. Ik weet niet of we het coronavirus hadden of niet."

   

  "Ik had gelukkig enkel wat keelpijn. Van de vier kwam ik er het beste van af. Ik ben blij dat ze zich weer beter voelen en dat alles weer goed gaat. De laatste twee weken hebben we onze routine teruggevonden."

  "Ik denk dat ik nog redelijk in vorm ben"

  Met twee jonge kinderen om te entertainen en een strak trainingsschema van de club is er weinig tijd voor verveling voor De Bruyne. "Meestal begint mijn dag al om half 6", zegt hij. "We spelen zo veel mogelijk buiten met de kinderen, want binnen vernielen ze het hele huis. We noemen ze twee woestelingen."

   

  "Als mijn jongste zoon een middagdutje doet, heb ik tijd voor mijn work-out."

  Bij Sky Sports gaf hij meer details over zijn trainingsschema. "Ik wissel meestal af tussen baantjes zwemmen en lopen. Tussendoor doe ik mijn oefeningen. De club stuurt ons vrij uitgebreide programma's. Ik denk toch dat ik nog redelijk in vorm ben."

  De Bruyne gebruikt zijn kinderen zelfs voor zijn trainingen: