Ajax-speler laat renners Jumbo-Visma achter zich op Zwift: "Revanche op FIFA"

  Ajax en Jumbo-Visma reden gisteren samen op Zwift.

  Jumbo-Visma en Ajax reden gisteren samen een virtuele tocht op Zwift. Tot ieders grote verbazing kwam geen renner, maar Ajax-middenvelder Carel Eiting als eerste over de streep. "Als Eiting een overstap naar het wielrennen wil maken, is hij bij onze ploeg van harte welkom", reageerde Jumbo-Visma-ploegleider Grischa Niermann na afloop bij de NOS.

  Niermann: "De communicatie verliep niet altijd even goed"

  Ajax en Jumbo-Visma sloegen gisteren de handen in elkaar om samen een virtuele tocht te maken op het online wielerplatform Zwift. Een idee van Ajax-coach Erik ten Hag. Hij wou dat zijn spelers iets opstaken van de profrenners  over virtueel koersen. 

   

  Van Jumbo-Visma deden onder anderen Robert Gesink, Steven Kruijswijk en Pascal Eenkhoorn mee. De kleuren van Ajax werden verdedigd door onder meer Klaas-Jan Huntelaar, Donny van de Beek en Carel Eiting. 

   

  Uiteindelijk prijkte er geen renner van Jumbo-Visma bovenaan de uitslag, maar wel Ajax-middenvelder Eiting.

   

  "Oeps," reageerde Robert Gesink, die zelf 3e eindigde op meer dan een minuut van de winnende Ajacied. 

  Bij de NOS gaf ploegleider Grischa Niermann (Jumbo-Visma) meer uitleg. "Als Eiting een overstap wil maken naar het wielrennen, is hij bij ons altijd welkom", vertelt Niermann.

   

  "Maar eigenlijk was het niet de bedoeling dat er een wedstrijdelement aan de tocht zou vastzitten. Dan zou de uitslag er wel iets anders hebben uitgezien."

   

  "We wilden telkens een paar rondjes sprinten en dan weer bij elkaar komen. Maar de communicatie verliep niet altijd even goed. De laatste 2 rondjes wilden we wel even koersen. Eiting lag op dat moment al een stuk voorop en kwam dus als 1e over de streep."

  De uitslag

  Jumbo-Visma: "Wij hebben goede FIFA-spelers"

  Grischa Niermann zint toch op een revanche. "Ofwel rijden we nog eens tegen elkaar op de fiets en wint er iemand van ons team. Ofwel dagen we Ajax uit in een spelletje FIFA. Met Dylan Groenewegen en Mike Teunissen hebben we 2 uitstekende FIFA-spelers."