Topsport tijdens corona: darter moet passen voor toernooi door trage wifi

  Gary Anderson kan geen snel internet krijgen.

  In deze uitzonderlijke omstandigheden moeten ook sportbonden creatief zijn. De PDC-bond zette in het darts de PDC Home Tour op poten, een virtueel dartstoernooi. Maar voor Gary Anderson, 2-voudig wereldkampioen, is het toernooi al voorbij voor het goed en wel begonnen was. Zijn internetverbinding is te traag.

  Het opzet van de PDC Home Tour is eenvoudig. Spelers nemen het tegen elkaar op, maar gooien elk thuis hun pijlen. Het is enigszins te vergelijken met de virtuele Ronde van Vlaanderen. Wereldkampioen Peter Wright opent vanavond de debatten.

   

  Het systeem werd uitvoerig getest en voor Gary Anderson dook er een probleem op. Het internet van de Schot is te traag. "Dat verbaast me niet, ik kan zelfs amper online mijn rekeningen betalen." Op Twitter deelde de ex-wereldkampioen zelfs het bewijs. "Dit is geen excuus. Er wonen hier te weinig mensen dus de maatschappij investeert hier niet."

  Anderson kwam ook met bewijs over de brug