Premier League wil seizoen toch uitspelen: "Er is geen tijdslimiet"

  Liverpool

  Liverpool moet nog 2 keer winnen om zeker te zijn van de titel.

  De 20 clubs uit de Premier League zijn tijdens een videoconferentie overeengekomen dat ze het seizoen toch proberen af te maken. Het idee om voor eind juni er een punt achter te zetten, werd (nog) niet besproken.

  De Premier League moet nog 92 wedstrijden afwerken voor er een streep getrokken kan worden onder het seizoen 2019-2020. De clubs zijn vastberaden om al die wedstrijden nog te spelen.

   

  In de Britse media werd er gefluisterd dat de clubs vandaag ook zouden overeenkomen dat alle matchen voor 30 juni gespeeld moeten worden, omdat de contracten van heel wat spelers na die periode aflopen. Maar dat kwam zelfs niet op tafel. "Een deadline zou louter speculatief zijn. Het was niet het moment om dit te bespreken."

   

  Ook het idee om te bezuinigen op spelerslonen kwam niet op tafel. "Net als andere bedrijven en industrieën werken wij en onze clubs aan complexe scenario's om deze coronacrisis door te komen", verklaarde een woordvoerder van de Premier League.