Anzegem en wielerbond na overleg over BK: "Zitten nog altijd met veel vragen"

  Tim Merlier is de titelverdediger.

  Er is vandaag overlegd tussen de burgemeester van Anzegem, waar het BK wielrennen in augustus plaatsvindt, en de Belgische wielerbond. Maar veel duidelijkheid over de organisatie van het BK is daar nog niet uitgekomen. "Tijd zal misschien een oplossing bieden, de wielerbond is heel meegaand", zegt burgemeester Devogelaere.

  Normaal vond de strijd om de tricolore trui plaats op zondag 21 juni, maar door de coronacrisis is het BK verschoven naar 23 augustus en dat is niet evident.

   

  "Ik had vandaag contact met Belgian Cycling via livestream", zegt de burgemeester van Anzegem Gino Devogelaere. "We zitten na onze meeting nog altijd met een pak vragen over de organisatie van het BK. We weten nog niet veel meer. Gelukkig is de wielerbond heel meegaand in het geheel. Zij zouden ook niets liever hebben dan dat het BK georganiseerd wordt."

   

  "Maar het is moeilijk. Op 15 mei zou de nieuwe wielerkalender echt uit de doeken gedaan worden. Blijft onze datum behouden op 23 augustus, dan zitten we nog met de maatregelen die de nationale overheid getroffen heeft. Is zo'n BK een massa-evenement? Wij kunnen ons in Anzegem toch moeilijk boven de wet stellen?"

  In onze buurgemeente is Waregem Koerse al afgelast, dat zou 1 week na onze koers gereden worden. Het lijkt me moeilijk dat wij dan toch een BK organiseren.

  Gino Devogelaere - Burgemeester Anzegem

  "Bovendien weten we dat Waregem Koerse op 1 september niet doorgaat. Dat is 1 week na onze datum en Waregem is onze buurgemeente. Het lijkt me dan ook moeilijk dat wij dan toch een BK, waarop ook een massa volk wordt verwacht, gaan organiseren."


  "En zonder publiek rijden is, vrees ik, niet de oplossing. We willen er alles aan doen om de titelstrijd plaats te laten hebben in Anzegem, maar wij zitten met zoveel vragen. Tijd zal misschien een oplossing bieden."