Geraint Thomas haalt 300.000 pond op met driedaagse op rollen

  Voormalig Tourwinnaar Geraint Thomas heeft zijn onderneming om in 3 dagen tijd 3 keer 12 uur op de rollen te rijden tot een goed einde gebracht. Zijn prestatie levert de Britse gezondheidszorg zo'n 300.000 pond op.

  Heel wat renners proberen hun frustraties over het gebrek aan koersen te transformeren in iets goeds. Geraint Thomas koos ervoor om geld op te halen voor de NHS, de Britse gezondheidszorg, door 3 dagen lang elke dag 12 uur na elkaar op de rollen te fietsen.

   

  Bij de start van zijn onderneming klonk de Welshman nog vol goeie moed, maar in de filmpjes op zijn sociale media zag je de vermoeidheid zich opstapelen. "Alles doet nu pijn", zegt Thomas in een van zijn laatste videoboodschappen. "Ik heb zelfs moeite om langer dan een minuut in het zadel te blijven."

   

  Uiteindelijk haalt Thomas zo'n 300.000 pond (een kleine 350.000 euro op). "Een ongelooflijk bedrag! Iedereen die me gesteund heeft, is heel hartelijk bedankt."

  In het begin oogde Geraint Thomas nog fris

  Maar de laatste loodjes wogen wel zwaar

  Aan de finish stond een frisse pint en een calorierijke maaltijd