Geen Baloise Belgium Tour en Elfstedenronde meer in 2020

  Remco Evenepoel krijgt dit jaar geen opvolger meer als eindwinnaar van de Baloise Belgium Tour. Na de beslissing van de UCI om tot en met 30 juni geen wielerwedstrijden toe te laten, heeft de organisatie beslist pas in 2021 opnieuw de koers te rijden.

  De Baloise Belgium Tour stond oorspronkelijk van 10 tot en met 14 juni op de wielerkalender. De Elfstedenronde was voorzien op 7 juni. Na de beslissing van de UCI om tot en met 30 juni niet te koersen, was al duidelijk dat die datums onmogelijk waren. 

   

  Organisator Golazo heeft nu knopen doorgehakt voor vier evenementen die het bedrijf organiseert. De Baloise Belgium Tour en Elfstedenronde worden definitief niet meer gereden in 2020. De Driedaagse Brugge-De Panne (25-26 maart) en de BinckBankTour (31 augustus-6 september), twee WorldTourwedstrijden, verhuizen wel naar dit najaar.

   

  Vorig jaar was Remco Evenepoel de beste in de Baloise Belgium Tour. Hij won de rittenkoers met 52 seconden voorsprong op Victor Campenaerts. Tim Wellens was op 2'02" derde.

  Evenepoel pakt de eindzege in 2019: