Ronde van Vlaanderen op 11 oktober? "Er moet ook een bepaalde logica zijn"

  Neen, Flanders Classics wil het zeker niet van de daken schreeuwen, maar een Ronde van Vlaanderen op 11 oktober is plausibel. "11 oktober is een potentiële datum om de Ronde te laten doorgaan, maar vandaag kunnen we die datum nog niet afkloppen."

  "Er liggen nog veel mogelijkheden op de tafel", blijft Tomas Van Den Spiegel, CEO van Flanders Classics, op de vlakte.

   

  "Er zijn veel scenario's en 11 oktober is een zondag in oktober. Dat is dus een van de opties", zegt hij over de mogelijke uitwijkdatum voor de Ronde van Vlaanderen.

   

  "Nu een datum claimen of bevestigen maakt het leggen van de puzzel nog moeilijker. 11 oktober is een potentiële datum om de Ronde te laten doorgaan, maar vandaag kunnen we die datum nog niet afkloppen."

   

  "Het heeft geen zin om eenzijdig de Ronde op een dag te leggen en dan enkele dagen later Luik-Bastenaken-Luik op de kalender te krijgen en nog wat later Parijs-Roubaix. Er moet ook een bepaalde logica zijn."

   

  "We willen samen met alle partijen de puzzel laten passen en zorgen voor een mooi najaar. Dat kan in oktober zijn, maar er is ook nog niet beslist tot wanneer er gekoerst zal worden. Ook daar hangen de beslissingen van af."

  Het heeft geen zin om eenzijdig de Ronde op een dag te leggen en dan enkele dagen later Luik-Bastenaken-Luik op de kalender te krijgen en nog wat later Parijs-Roubaix. Er moet ook een bepaalde logica zijn.

  Tomas Van Den Spiegel (Flanders Classics)

  "De realiteit kan ons nog altijd inhalen"

  Met een datum in oktober zou de Ronde van Vlaanderen in het vaarwater van de GIro d'Italia kunnen komen. Ook de Ronde van Italië zou voor die periode gereserveerd worden.

   

  "Of dat een belemmering wordt voor ons? Neen, maar voor de Giro wel", lacht Tomas Van Den Spiegel. "Wij gaan uit van onze eigen kracht. We hebben wedstrijden met een eigen identiteit. Zij staan op zichzelf en zijn sterk genoeg."

   

  "Er zal sowieso dubbel gepland moeten worden. Er is niet veel tijd om alle wedstrijden nog in te passen. Op zich is dat niet echt een belemmering. We staan er voor open om tijdens een grote ronde te rijden."

   

  "Het is nu eenmaal een uitzonderlijk jaar. Er is ook veel enthousiasme rond de potentiële kalender, maar we moeten in de voorwaardelijke wijs blijven praten. Er zijn nog altijd belangrijkere zaken dan koers. Het is belangrijk om perspectief te hebben, maar de realiteit kan ons nog altijd inhalen."

  "De Ronde van het voorjaar kopiëren: heel moeilijk"

  Mocht de Ronde van Vlaanderen er toch nog komen, in welke gedaante zal dat dan zijn? Tomas Van Den Spiegel: "We kunnen organiseren met alle scenario's in ons achterhoofd."

   

  "We moeten kijken wat op dat moment haalbaar zal zijn. Een ronde zoals in het voorjaar, het wordt heel moeilijk om die te kopiëren. Dat hangt af van hoe de crisis evolueert."

   

  "We blijven luisteren naar mensen die er meer van weten dan wij. Maar we zijn het aan onszelf verplicht om de Ronde dit jaar nog op de kalender proberen te krijgen."

  Interview met Tomas Van Den Spiegel