Toppers tekenen present voor virtuele Giro en Ronde van Zwitserland

  Remco Evenepoel en Julian Alaphilippe nemen deel aan de Swiss 5.

  Het succes van de Ronde van Vlaanderen op rollen smaakt duidelijk naar meer. Ook de organisator van de Ronde van Italië en wielerpromotor Velon hebben iets soortgelijks op poten gezet.

  In de Ronde van Italië (18 april tot 10 mei) op rollen worden van de aantrekkelijkste 7 ritten de laatste 25 à 30 kilometer gereden op de rollen. Elke keer zet een team een andere renner in.

   

  Voor Jumbo-Visma zijn dat onder meer Roglic, Kruijswijk en Gesink, terwijl bij Astana Fuglsang de kopman is. Ook andere grote namen als Viviani, Bettiol, Ulissi, Colbrelli, Trentin en Formolo tekenen present.

   

  Het is ook mogelijk om als liefhebber deel te nemen aan de ritten. Voor hen wordt een apart klassement opgesteld. De profs rijden niet individueel maar dragen hun steentje bij voor het ploegenklassement. De opbrengst gaat naar het goeie doel, namelijk het Italiaanse Rode Kruis.

   

  Ook Velon komt van 22 tot 26 april met een gelijkaardig initiatief, de Swiss 5. Per dag mag elke ploeg 3 renners opstellen en daarbij zijn heel wat grote namen.

   

  Niet alleen wereldkampioen Pedersen of de Franse chouchou Alaphilippe hebben hun deelname bevestigd, vanuit Belgische hoek doen ook onder meer Van Avermaet, Evenepoel, Naesen, Wellens en Campenaerts mee. Bekijk de volledige deelnemerslijst hier.