"Als er een Ronde voor mannen komt in het najaar, dan ook eentje voor vrouwen"

  Ook de vrouwen rijden dit jaar mogelijk nog hun Ronde van Vlaanderen.

  Bij het samenstellen van de nieuwe wielerkalender leken de vrouwen op het eerste gezicht het kind van de rekening te worden. Maar Flanders Classics laat het vrouwenwielrennen niet los, ook nu niet.

  Er was her en der wat gemor te horen vanuit het vrouwenpeloton bij de voorstelling van een eerste versie van de wielerkalender. Want waar waren de vrouwenkoersen?

   

  "Wij hebben van bijna elke mannenwedstrijd ook een vrouwenversie en dat willen we in stand houden", zegt Tomas Van Den Spiegel, CEO van Flanders Classics. "Het zou zeer ongeloofwaardig zijn om dat niet te doen."

   

  Als er een Ronde van Vlaanderen komt in het najaar, dan zal dat dus zowel voor mannen als vrouwen zijn. "Dat is logisch. Het kan en mag in deze tijden niet meer anders."

   

  "We wilden dit jaar eigenlijk al een tandje bijzetten op het vlak van vrouwenwielrennen. Dat is nu niet gelukt, maar dat wil niet zeggen dat we dat de komende maanden en in de loop van volgend jaar niet proberen door te trekken."

  Als er een Ronde voor mannen komt dit najaar, dan ook eentje voor vrouwen.

  Tomas Van Den Spiegel

  "Vragende partij voor Ronde op rollen voor vrouwen"

  Om de toppers bij de vrouwen ook op korte termijn al iets te geven om naar uit te kijken, overweegt Flanders Classics om naar analogie van de wedstrijd bij de mannen ook voor de vrouwen een Ronde van Vlaanderen op rollen te organiseren.

   

  "Wij zijn vragende partij en Sporza is dat ook, had ik begrepen, maar we moeten kijken of de andere partners dat ook nog eens zien zitten."

   

  "Ik ben heel tevreden hoe de editie voor mannen is gegaan, maar wat de mensen op tv zagen, was zowel qua logistiek als techniek een huzarenstukje. Dat zou het al geweest zijn als er geen lockdown was, maar nu nog meer, aangezien je niemand naar de huizen van de renners kunt sturen om hen technisch bij te staan."