Dortmund wil fans met abonnement of wedstrijdticket terugbetalen

  Dortmund wil zijn supporters tegemoetkomen.

  Borussia Dortmund wil alle fans met een abonnement of dagticket, die wedstrijden missen door het coronavirus, volledig terugbetalen. Supporters kunnen er ook voor kiezen om met het geld een goed doel te steunen.

  Dortmund nam de maatregel na gesprekken met supportergroepen. Dagtickets zullen volledig terugbetaald worden, terwijl abonnementshouders een bedrag terugkrijgen per wedstrijd die ze niet in het stadion kunnen bijwonen.

   

  Supporters mogen ook afstand doen van de terugstorting, om zo de club en zijn stichting "Leuchte Auf" financieel te helpen. Fans die voor deze optie kiezen, krijgen ter compensatie een waardebon voor volgend seizoen of truitje van de club.

   

  "Hartelijk dank aan de vele fans die ons hebben laten weten dat ze afzien van hun recht op terugbetaling", schrijft Dortmund. "Daar zijn we blij mee. En om eerlijk te zijn helpt het!"

   

  Sinds medio maart ligt de Bundesliga stil wegens de coronapandemie. Bedoeling is dat de wedstrijden dit seizoen nog hervatten, maar dan zo goed als zeker achter gesloten deuren.