Michel Wuyts over voorlopige kalender: "Het is vooral een slimme keuze"

  Michel Wuyts.

  De eerste steentjes zijn gelegd van het te renoveren wielerhuis 2020. Michel Wuyts bestudeert de funderingen en kan zich wel vinden in wat er voorlopig beslist is, al ziet hij ook een conflict tussen de Tour en het WK.

  Ik denk wel dat dit een goeie keuze is. Het is vooral een slimme keuze. ASO schuift op in tijd en ruimte.

   

  Tijd om corona nog meer te laten afvlakken en om grote kanonnen als Egan Bernal toe te laten om hun land te verlaten.

   

  En ruimte omdat de Tour voor het grootste deel zou doorgaan in september, wanneer de Fransen weer aan het werk zijn.

   

  ASO hoopt dat de belangstelling op die manier wat luwer wordt en dat ook een veiligheidsgevoel gecreëerd wordt. Dat is goed gezien.

   

  Ook niet onbelangrijk: sponsors krijgen nu het besef dat hun inspanningen niet voor niets geweest zijn. Ze zullen straks 3 weken in beeld komen voor de koers waar ze met z'n allen voor gaan.

  Ook niet onbelangrijk: sponsors krijgen nu het besef dat hun inspanningen niet voor niets geweest zijn. Ze zullen straks 3 weken in beeld komen.

  Michel Wuyts

  Wat met de andere koersen?

  De Ronde van Vlaanderen heeft de garantie dat de koers een andere plaats zal krijgen. Daar wordt nog over onderhandeld, net als met de andere monumenten. 

   

  Maar het spreekt voor zich dat andere organisaties worden platgedrukt als de Tour opschuift. Wat met de Canadese koersen? Wat met de BinckBank Tour? Ook daar volgt nog overleg.

   

  Wat wel een precaire zaak wordt, is de einddatum van de Tour, 20 september. Dat is ook de dag van het WK tijdrijden en het WK-schema zou niet veranderd worden.

   

  Kandidaten voor eindwinst in de Tour zoals Tom Dumoulin en Primoz Roglic zouden dan naar de WK-tijdrit kunnen fluiten. Ik hoop dat daar het gezond verstand zegeviert en dat de tijdrit zoals vroeger naar woensdag opschuift.

   

  Nog een interessant weetje: de nationale kampioenschappen worden een week voor de Tour gehouden. De Tour wordt dus niet de openingskoers. Er is ook ruimte voor koersen voor de Tour. Als corona meewil.