Kopenhagen-spits Santos moet 3 matchen brommen na vloeren van agent

  Michael Santos, de linkse van de twee Kopenhagen-spelers, duwde een agent omver.

  Michael Santos, de Uruguayaanse aanvaller van FC Kopenhagen, heeft woensdag van de UEFA een schorsing van drie speeldagen opgelegd gekregen. In de Europa League-wedstrijd tegen Celtic kreeg de spits het aan de stok met een agent.

  Michael Santos vierde op 27 februari tijdens de terugwedstrijd in de 1/16e finales van de Europa League, op bezoek bij Celtic (1-3), iets te hevig na het tweede doelpunt van zijn team. Hij duwde daarbij een Schotse politieagent omver.

   

  Santos werd door de UEFA schuldig bevonden van "het aanvallen van een andere persoon die bij de wedstrijd aanwezig was".

   

  Na het doelpunt van Pep Biel renden de spelers van het Deense team voorbij enkele stewards en politieagenten richting hun eigen fans. Er ontstond onmin tussen beide partijen en Santos duwde een agent fors in de rug.

  VIDEO: Tumult na het doelpunt van Kopenhagen