GP Formule 1 van Spa: "Alle scenario's zullen bestudeerd worden"

  Het circuit van Spa tijdens de GP F1 van 2019.

  De beslissing van de Nationale Veiligheidsraad om geen massa-evenementen toe te laten tot en met 31 augustus heeft ook gevolgen voor de Grote Prijs Formule 1 van België. Die staat op 30 augustus geprogrammeerd op het circuit van Spa-Francorchamps. 

  De organisatoren van de GP in Spa nemen akte van de beslissing van de overheid, maar sluiten geen enkel scenario uit. "Niets is onmogelijk en niets is mogelijk", blijft Vanessa Maes, algemeen directeur van Spa Grand Prix, woensdag op de vlakte in een reactie aan Belga.

   

  "Alle scenario's: uitstel, achter gesloten deuren, annulatie zullen bestudeerd worden. Vandaag kan niemand zeggen wat de situatie binnen 4,5 maanden zal zijn."

   

  "De absolute prioriteit is de gezondheid van de Belgen en van de toeschouwers die naar Spa-Francorchamps komen. In die optiek steunen wij de beslissing van de regering. Het organiseren van een sportevenement in deze periode kan futiel lijken. Het nieuws is wel een grote ontgoocheling", moet Maes bekennen.

   

  Concreet is al beslist de ticketverkoop vanaf woensdagavond stop te zetten. De 65.000 toeschouwers die al een kaartje kochten voor de wedstrijddag en de 165.000 kaarten die al aan de man zijn gebracht voor de 3 dagen, kunnen genieten van de algemene verkoopsvoorwaarden, zijnde een uitstel naar volgend jaar of een terugbetaling.

   

  "Vanaf donderdag gaan we met de regering de verschillende mogelijke en onmogelijke scenario's onder de loep nemen. We moeten de tijd krijgen om ons werk te doen en met de verschillende experten van de regering en Liberty media (de wereldwijde promotor van de F1) nagaan wat het meest wensbare is", besluit Maes.