Genezen Marouane Fellaini verlaat ziekenhuis: "Lastigste ligt achter me"

  Marouane Fellaini heeft afscheid genomen van het ziekenhuispersoneel.

  Na een behandeling van iets meer dan 3 weken heeft Marouane Fellaini (32) vandaag het ziekenhuis in Jinan verlaten. De voormalige Rode Duivel werd daar op 22 maart opgenomen, nadat hij positief getest had op het coronavirus. "Ik bedank iedereen", laat hij weten.

  Marouane Fellaini was de eerste Belgische profvoetballer die positief testte op het coronavirus.

   

  Toen hij op 22 maart terugkeerde van Dubai naar China, vertoonde de besmette Fellaini geen al te zware symptomen. Maar hij werd wel opgenomen in het ziekenhuis, waar een behandeling opgestart werd. 

   

  Nu, ruim 3 weken later, heeft zijn Chinese club Shandong Luneng bekendgemaakt dat Fellaini het ziekenhuis in Jinan verlaten heeft.

   

  Fellaini werd genezen verklaard, maar moet wel nog 2 weken in quarantaine blijven in zijn huis vooraleer hij mag beginnen te trainen. Dat is volgens de overheidsmaatregelen in China.

  "Ik bedank iedereen"

  Op Instagramfoto's zie je Marouane Fellaini met een bos bloemen in de hand samen met het ziekenhuispersoneel. Ze dragen allemaal mondmaskers.

   

  "Ik bedank iedereen uit de grond van mijn hart. Verplegers, dokters, de mensen van de club... stuk voor stuk hebben ze erg goed voor me gezorgd", laat de 32-jarige middenvelder weten.

  "Het lastigste stuk ligt nu achter me. Laat ons met z'n allen ertegenaan gaan. Dat is zo belangrijk."