Pedersen: "Roubaix winnen in het najaar, dat zou pas historisch zijn"

  Mads Pedersen heeft nog niet veel kunnen genieten van zijn regenboogtrui.

  Wereldkampioen Mads Pedersen heeft nog maar weinig plezier beleefd aan zijn regenboogtrui. Door het coronavirus krijgt hij mogelijk ook niet veel kansen meer om te schitteren als wereldkampioen. "Hopelijk kan er in het najaar toch nog gekoerst worden. Ik droom van Parijs-Roubaix", zegt de Deen.

  Mads Pedersen sprak vandaag met zijn fans tijdens een Facebook-livesessie. De Deen trok zich vorige maand vroeger terug uit Parijs-Nice en verblijft sinsdien in zijn thuisland.

   

  "Gelukkig mogen we nog buiten fietsen en is het mooi weer. Daar geniet ik van", vertelde de wereldkampioen. "Franse of Italiaanse renners moeten het al een maand op de rollen doen. Dat is toch niet simpel."

   

  Ondanks de coronamaatregelen kan Pedersen zijn conditie dus goed onderhouden. "Ik wil klaar zijn als er opnieuw gekoerst mag worden. Ik probeer geen gekke dingen te doen op de training en hoop dat ik niet ziek word. Mijn focus ligt nu op het najaar."

  Franse of Italiaanse renners moeten het al een maand op de rollen doen. Dat is toch niet simpel.

  Mads Pedersen

  Wat verwacht de wereldkampioen dan nog dit jaar? "Ik denk dat er nog een mooie kalender samengesteld kan worden. Hopelijk krijgen we in het najaar nog veel fraaie koersen op korte tijd. Ik was ook voorzien in onze Tour-ploeg. Ik hoop dat de Tour kan doorgaan, want dat is toch het grootste wielerevenement."


  "Daarnaast droom ik ook van Parijs-Roubaix. Dat is een wedstrijd die ik écht graag wil winnen. Als er dit jaar nog een Parijs-Roubaix komt, zal ik erbij zijn, op eender welk moment. In het najaar een monument als Roubaix winnen, dat zou pas historisch zijn."


  Dat Pedersen de kans niet krijgt om te schitteren in zijn regenboogtrui kan hij wel relativeren. "Het is natuurlijk jammer dat ik mijn trui niet kan tonen in het voorjaar. Mijn conditie ging in stijgende lijn en ik was klaar voor de klassiekers. Maar laat ons eerlijk zijn: er zijn momenteel belangrijkere dingen dan het feit dat ik mijn regenboogtrui niet kan tonen."