Liverpoolspelers houden conditie op peil met videotrainingen

  Sterspeler Mo Salah zit klaar voor de training in zijn kot.

  Videovergaderingen zijn een kneiter van een hit tijdens de quarantaine en zo pakken ze het ook bij Liverpool aan. Bij de nummer 1 van Engeland trainen ze elke dag tezamen vanuit hun kot. "Wat een geluk dat we in 2020 leven en niet in de jaren 80", vertelt coach Jürgen Klopp.

  Terwijl in ons land hier en daar voetballers weer op de club komen trainen, houdt Liverpool-coach Jürgen Klopp zijn spelers thuis. Elke ochtend organiseert hij een videotraining met zijn team.

   

  "Ik had nooit gedacht dat ik er plezier aan zou beleven", vertelt Klopp. "Het doet de jongens ook echt deugd. Om 10u beginnen we aan de training, maar om 9.30u bellen de spelers al in."

   

  "Gelukkig leven we in 2020 en niet in de jaren 80. Dankzij de technologie hebben we nog veel sociaal contact. Dat maakt een groot verschil", weet de Duitse topcoach ook.

   

  Spelsystemen instuderen doet Liverpool nu uiteraard niet. Met de videotrainingen moeten de spelers vooral hun conditie op peil houden. 

   

  Om binnenkort eindelijk de eerste titel sinds 1990 te vieren? Op 9 speeldagen van het einde staat Liverpool maar liefst 25 punten voor op eerste achtervolger Manchester City. De titelverdediger moet wel nog een match extra spelen.

  Dankzij de technologie hebben we nog veel sociaal contact. Dat maakt een groot verschil.

  Jürgen Klopp

  VIDEO: Zo begint Liverpool aan dagelijkse training

  Liverpoollegende besmet met virus

  Ondertussen is ook Liverpoollegende Kenny Dalglish (69) besmet met het coronavirus. De man heeft het ziekenhuis wel weer mogen verlaten.

   

  "Dat was een schok", reageert Jürgen Klopp. "Al mijn spelers waren onder de indruk. Dat merkte ik in onze WhatsApp-groep. Het is een groot verschil als je iemand echt kent met het virus."

   

  Dalglish is een voormalige speler en trainer van Liverpool. In 1990 leidde hij de club naar de voorlopig laatste landstitel.

  Kenny Dalglish (archieffoto) heeft het ziekenhuis weer mogen verlaten.