Duitse wetenschappers waarschuwen: "Mogelijk anderhalf jaar zonder fans in stadions"

  In Mönchengladbach zitten kartonnen voetbalsupporters te wachten.

  Onze oosterburen springen erg voorzichtig om met het coronavirus. Volgens wetenschappers kan het nog maanden en misschien zelfs anderhalf jaar duren vooraleer supporters weer sportwedstrijden kunnen bijwonen. Eerst moet er een vaccin zijn.

  Voetbalfans in Duitsland moeten mogelijk nog tot anderhalf jaar wachten vooraleer zij weer voetbalwedstrijden in het stadion kunnen bijwonen, zo vertelde wetenschapper Gerald Haug, voorzitter van het invloedrijke Leopoldina-instituut, gisteravond op de Duitse zender ARD.

   

  "Het zal zeker nog maanden duren, maar het kan evengoed anderhalf jaar zijn. Het is niet verstandig om fans opnieuw in de stadions te laten, vooraleer er een vaccin is", aldus Haug.

   

  In wetenschappelijke kringen klinkt het dat het minstens tot eind dit jaar of mogelijk zelfs volgend jaar zal duren vooraleer er een vaccin voorhanden is tegen het coronavirus.

  Het is niet verstandig om fans opnieuw in de stadions te laten, vooraleer er een vaccin is.

  Gerald Haug

  Kartonnen supporters

  In de Duitse voetbalcompetitie staan nog 9 speeldagen op het programma. Wanneer die afgewerkt worden, is nog afwachten.

   

  Maar afwachten willen de supporters van Mönchengladbach niet doen. In de Nordkurve, het sfeervak van de club, hebben kartonnen versies van de diehards postgevat.

   

  Op die manier spelen ze in op wedstrijden zonder publiek. Want een leeg en sfeerloos stadion willen ze hun favoriete spelers besparen als die weer in actie komen.

  De diehards hebben al postgevat.