"Op nieuwe kalender valt Tour in augustus, Vuelta in september en Giro in oktober"

  Mag Thomas De Gendt zijn Tour-kunstje in augustus proberen over te doen?

  Mag Thomas De Gendt zijn Tour-kunstje in augustus proberen over te doen?

  Sinds gisteren is het duidelijk dat de Tour de France niet in de geplande periode zal kunnen plaatsvinden. De Spaanse sportkrant Marca is naar eigen zeggen goed ingelicht en weet wanneer de 3 grote rondes zullen plaatsvinden.

  Marca: "Tour in de eerste 3 weken van augustus"

  De UCI is druk in de weer met het samenstellen van een nieuwe kalender. Tot minstens 1 juni wordt er zeker al niet gekoerst. Voor de resterende koersmaanden zoeken de UCI en de stakeholders vooral naar een plek voor de grote rondes en de monumenten.

   

  Sinds gisteren weten we dat de Tour sowieso verplaatst zal worden, want in Frankrijk heeft president Macron grote evenementen met publiek - zoals sportmanifestaties en muziekfestivals - verboden tot midden juli. "De Tour laten starten op 27 juni (zoals gepland) is inderdaad niet mogelijk", reageerde Tour-organisator ondertussen.

   

  Maar wanneer wordt de Tour dan wel gereden? De Spaanse sportkrant Marca heeft bronnen dicht bij de kalendermakers en kwam het volgende te weten: "De 3 grote rondes zijn tot een pact gekomen."

   

  "De Tour staat nu ingepland  in de eerste 3 weken van augustus, de Vuelta wordt gereden in september en de Giro in oktober. Als het coronavirus geen roet in het eten gooit natuurlijk."

   

  "De 3 grote rondes zullen geen etappes inleveren, ook op de nieuwe kalender tellen ze elk 3 koersweken", schrijft Marca. "Er zal ook minstens een week liggen tussen het einde van de ene grote ronde en het begin van de andere grote ronde."

  Wout van Aert won vorig jaar een massasprint in de Tour.

  Wout van Aert won vorig jaar een massasprint in de Tour.

  Madiot: "We kunnen beginnen te plannen"

  Marc Madiot, manager van Groupama-FDJ, is blij dat er stilaan duidelijkheid komt. "Doordat we weten dat de Tour opgeschoven wordt, kunnen we al wat beginnen te plannen", vertelt hij aan de Franse krant Le Parisien.

   

  "Maar als ik aan de start sta van een koers, wil ik winnen (met kopman Thibaut Pinot)", zegt Madiot, die vreest dat de Franse renners met een nadeel zullen beginnen aan de Tour.

   

  "De buitenlandse renners kunnen trainen op de weg. Maar onze Franse renners niet. We moeten de Franse regering hierover inlichten (en vragen dat de Franse renners wel weer op de weg mogen trainen)."