Abdi in Facebook Live: "Die nieuwe superschoen, daar wil ik nooit mee lopen"

  Bashir Abdi showt de nieuwste AlphaFly-schoen, waar hij dus nooit op wil lopen.

  In onze lockdownsessies op Facebook kreeg Ruben Van Gucht deze keer het gezelschap van Bashir Abdi. Onder meer de snelle schoen van Nike, de AlphaFly, kwam aan bod. Maar Abdi is er geen fan van. "Ik ga er alleen maar mee lopen als mijn sponsor mij verplicht."

  Bashir Abdi verpulverde 2 maanden geleden in Tokio zijn Belgisch record op de marathon. Dankzij de snelle schoen van zijn sponsor Nike. Maar met het nieuwste "nog snellere" model, de AlphaFly, zullen we Abdi niet zo meteen zien lopen.

   

  "De nieuwe schoen heeft een nog dikkere zool, waardoor je een heel grote demping hebt. Alleen heb ik tijdens het lopen het gevoel dat mijn enkel altijd wat naar binnen kantelt. Ik voel heel veel trillingen. Terwijl je je voet juist zo zuinig mogelijk van de grond moet brengen."

   

  "Ik heb die nieuwe schoen 2 keer getest op training en meteen besloten: hier ga ik niet mee lopen. Ik ben soms een moeilijke, dat klopt. Maar tenzij mijn sponsor mij verplicht, zal ik deze schoen nooit meer aantrekken."

  Herbekijk hier de Facebook Live met Bashir Abdi