Tennisrankings worden bevroren zolang coronacrisis duurt

  Novak Djokovic zal Roger Federer dit jaar niet meer kunnen inhalen als all time nummer 1.

  Het gebrek aan tennistoernooien heeft ook invloed op de tennisrankings. Tennissers konden tot nu toe alleen maar punten verliezen en er geen meer winnen, maar die vrij val hebben de ATP en WTA nu gestopt.

  De tennisrankings worden wekelijks aangepast. De punten die je een jaar eerder hebt behaald, worden weggehaald en de punten van de voorbije week worden toegevoegd. Zo moet je week na week je punten en plaats "verdedigen".

   

  Maar omdat er nu geen toernooien meer zijn, zag iedereen zijn puntentotaal kelderen. De ATP en WTA, de overkoelende organisaties bij de mannen en vrouwen, hebben daarom besloten om de rankings te bevriezen zolang de crisis duurt.

   

  Dat is een kleine tegenvaller voor Novak Djokovic, de huidige nummer 1. Djokovic staat al 282 weken op 1 (uiteraard niet ononderbroken) en kwam hierdoor op een zucht van de nummer 2 op de eeuwige ranking, Pete Sampras. Djokovic had tegen het einde van het jaar ook nummer 1 Roger Federer (310 weken) kunnen inhalen, maar dat lijkt nu niet te lukken.

   

  De ATP en WTA werken nu aan een nieuwe regeling om de rankings te bepalen zodra er weer gespeeld kan worden.