Spelersgroep Antwerp levert collectief in: "Wederzijds respect met solidariteit als gevolg"

  "De laagste lonen worden niet getroffen", geeft Antwerp nog mee.

  Met veel trots meldt Antwerp dat het een akkoord heeft bereikt met zijn kern over een salarisvermindering. "We zijn ongelofelijk trots dat iedereen zich niet alleen flexibel en begripvol opstelt, maar ook bereid is om een financiële inspanning te doen", meldt de nummer 4 na 29 speeldagen.

  Onder meer Cercle Brugge en Waasland-Beveren schakelden de voorbije weken technische werkloosheid in voor hun spelersgroep en staf, andere Belgische profclubs proberen intern naar een oplossing te zoeken. Antwerp meldt vandaag dat het een akkoord bereikt heeft.

   

  "Naast de sportieve continuïteit is het ook onze taak om zoveel mogelijk mensen aan boord te kunnen houden zodra het voetbal weer opstart", schrijft Antwerp.

   

  "Vandaag is er voor een beperkte groep werknemers jammer genoeg onvoldoende werk, voor een aantal medewerkers is dit gehalveerd en voor anderen loopt alles momenteel verder in een nieuwe werkomgeving."

   

  "De club is dan ook ongelooflijk trots dat iedereen zich niet alleen flexibel en begripvol opstelt, maar ook bereid is om een financiële inspanning te doen."

   

  "Met onze spelers in een voortrekkersrol! Na een kort overleg is er een akkoord gevonden om de salarissen van april te verminderen, zonder de laagste lonen te treffen."

   

  "Indien de overmacht verlengd wordt (mei en/of juni), dan blijven deze afspraken gelden. Zodra onze trainingen, ongeacht welke vorm, hervat worden, zullen de bestaande contractuele afspraken opnieuw gehanteerd worden."

   

  "De manier waarop de club dit aanpakt, wordt zeer op prijs gesteld door de spelers. De reactie van kapitein Faris Haroun en zijn troepen was dan ook hartverwarmend en verdient niets dan lof. Wederzijds respect met solidariteit als gevolg."

  De manier waarop de club dit aanpakt wordt zeer op prijs gesteld door de
  spelers. De reactie van kapitein Faris Haroun en zijn troepen was dan ook hartverwarmend en verdient niets dan lof. 

  Antwerp over de besparingsmaatregelen