Ronaldo en collega's geven helft van hun EK-premie aan amateurvoetbal

  De Portugese voetbalinternationals willen in deze coronatijden het amateurvoetbal in hun land steunen. Cristiano Ronaldo en co staan daarom de helft af van de premie die ze verdienden door zich te plaatsen voor het EK 2020. 

  Afgelopen woensdag besliste de Portugese federatie om alle kampioenschappen op amateurniveau te beëindigen, zonder in de reeksen een winnaar aan te duiden. Over een mogelijke hervatting van de profcompetitie is nog geen beslissing genomen.

   

  De Portugese internationals willen daarom de amateurclubs steunen. Cristiano Ronaldo en zijn ploegmaats schenken de helft van de premie die ze kregen nadat ze zich geplaatst hadden voor het EK 2020. De schenking van de spelers komt bij de 4,7 miljoen euro die de bond zelf vrijmaakte om regionale verenigingen en amateurclubs te helpen.   

   

  Portugal zou deze zomer zijn Europese titel verdedigen, maar het EK werd met een jaar uitgesteld.