"Het interesseerde me vooral of er rotte appels bij Anderlecht zitten"

  Lefevere en Coucke hebben een verleden in de koers en werken nu samen bij Anderlecht.

  Onze podcast De Tribune had maandag met Patrick Lefevere en Michel Wuyts twee wielerdieren te gast en toch ging het ook over voetbal. Lefevere is sinds kort betrokken partij bij Anderlecht. "Ik heb, een beetje impulsief, ja gezegd. Ik wou vooral zien wat daar misgaat."

  Anderlecht voerde midden januari een zoveelste revolutie door en verraste ook door Patrick Lefevere als onafhankelijk bestuurder aan te stellen. Heeft de ploegbaas van Deceuninck-Quick Step zijn stem al laten horen in de Raad van Bestuur?

   

  Lefevere in De Tribune: "We hebben een kennismakingsetentje gehad bij Marc Coucke. Vincent Kompany en de andere mensen van de Raad van Bestuur waren daar, de trainers niet."

   

  "Door het coronavirus was de eerste Raad jammer genoeg via een conference call en dat is toch iets anders dan fysiek aanwezig te kunnen zijn."

   

  "Het is me gevraagd geweest en ik heb wat impulsief, wat ik normaal niet ben, ja gezegd", vertelt Lefevere over zijn extra takenpakket. "Ik wou vooral zien wat daar binnen misgaat."

   

  "Hoe komt het dat er in Anderlecht zoveel trainers passeren? Zitten daar een paar rotte appels? Iedereen weet dat rotte appels in mijn ploeg niet aan hun trekken komen. Mijn team is veel kleiner, maar telt toch ook 80 mensen."

   

  "Dat interesseerde mij het meest, maar daar ben ik uiteraard nog niet achter gekomen", zegt Lefevere, die niet wilde ingaan op de oproep tot solidariteit van paars-wit. "Sta me toe om er in mijn positie momenteel geen commentaar op te geven."

  Wuyts: "Coucke heeft een probleem als hij niet permanent de polonaise kan dansen"

  Gaf Anderlecht-voorzitter Marc Coucke op het etentje een strijdbare indruk? "Ik ken Marc al sinds 2002 en hij is een hele goeie gastheer. Het eten en de wijn waren goed. Er kwam peptalk bij kijken, maar strategisch op lange termijn denken, dat was niet de plaats en niet het moment om dat te doen."

   

  "Als Coucke op een plaats komt waar hij niet permanent de polonaise kan dansen, dan krijgt hij een probleem", viel Michel Wuyts in.

   

  "Hij heeft begrepen dat hij op zijn minst backing vocal moet worden en ik vraag me af hoelang hij dat zal volhouden. Is de move naar Karel Van Eetvelt en Wouter Vandenhaute geen move naar een nieuw bewind?"

   

  "Ik denk dat in de koers zijn betere periode bij het team van Lefevere was. Daar had hij een baas. Daarvoor zat hij bij Lotto en daar had hij geen baas. Hij kroop naast de ploegleider in de volgwagen en dirigeerde de koers. Dat kon hij niet."

   

  Maar komt de glorieperiode van Anderlecht nog terug? Lefevere: "Ik geloof dat. Mensen hebben een kort geheugen. In 2011 was mijn ploeg op sterven na dood, maar we zijn de meest winnende ploeg van de jongste jaren. Het kan zeer snel gaan, zeker als je in de jeugd gelooft."

  In 2011 was mijn ploeg op sterven na dood, maar we zijn de meest winnende ploeg van de jongste jaren. Het kan zeer snel gaan, zeker als je in de jeugd gelooft.

  Patrick Lefevere gelooft in de toekomst van Anderlecht

  Download de podcast van De Tribune