Ook David Goffin tovert binnenkort zijn virtueel tennisracket tevoorschijn

  Door het coronavirus zit het tennistoernooi van Madrid dit jaar in een ander jasje. Het Masters 1.000-toernooi krijgt een virtuele editie en ook David Goffin heeft zijn deelname toegezegd. 

  16 tennissers, mannen en vrouwen, zullen van maandag 27 tot en met donderdag 30 april thuis het toernooi spelen op hun PlayStation.

   

  Het met 7.279.270 euro gedoteerde graveltoernooi in de Spaanse hoofdstad zou van 3 tot 10 mei gespeeld worden, maar door de coronapandemie zijn alle ATP- en WTA-toernooien tot midden juli afgelast.

   

  Met het virtuele toernooi zamelen de toppers geld in voor tennissers die door de coronacrisis in financiële moeilijkheden komen. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen krijgt de winnaar 150.000 euro te verdelen. Daarnaast schenkt de organisatie nog eens 50.000 euro.  

   

  Naast de Belgische nummer tien van de wereld werden ook de Rus Karen Chatsjanov (ATP-15), de Française Kristina Mladenovic (WTA-42) en de Canadese Eugenie Bouchard (WTA-332) aan het deelnemersveld toegevoegd.

   

  Eerder wist de organisatie de Spanjaard Rafael Nadal (ATP-2), de Schot Andy Murray (ATP-129), de Amerikaan John Isner (ATP-21), de Fransman Lucas Pouille (ATP-58), de Nederlandse Kiki Bertens (WTA-7), de Duitse Angelique Kerber (WTA-21), de Spaanse Carla Suarez Navarro (WTA-68) en de Française Fiona Ferro (WTA-53) te strikken. Er zijn nog vier plaatsen open op de hoofdtabel.