Chris Froome 10 maanden na zware crash: "Ben zo goed als de oude"

  Chris Froome zwoegt op de rollen tijdens een virtuele klimwedstrijd.

  Chris Froome (34) traint weer net zo intensief als vorig jaar voor zijn vreselijke valpartij op het parcours van de Dauphiné. "Het gaat heel goed", zei Froome nadat hij met zijn team Ineos had deelgenomen aan een virtuele wedstrijd.

  10 maanden geleden werd Chris Froome van zijn fiets geblazen tijdens de verkenning van de tijdrit in de Dauphiné. De vederlichte Brit brak zijn dijbeen, zijn elleboog en meerdere ribben. Hij lag weken in het ziekenhuis en moest een kruis maken over de Tour.

   

  "Nu ben ik zo goed als de oude", vertelde Froome gisteravond na een klimwedstrijd op de rollen. "Ik doe nog speciale oefeningen voor de rechterkant van mijn lichaam, maar ik kan mezelf weer helemaal belasten tijdens trainingen."

   

  De 4-viervoudige winnaar van de Tour de France bereidt zich nu voor op de hervatting van het wielerseizoen, dat stilligt na de uitbraak van het coronavirus. Ook voor hem is het afwachten of de Ronde van Frankrijk dit jaar wordt gereden.

   

  Ondertussen zit Froome thuis met zijn gezin. "Ik train vaak op de rollen, ik voer fitnessoefeningen uit of ik ben met de kinderen aan de gang. Soms werken we op mekaars zenuwen, maar we komen er wel door", zegt hij nog over de coronacrisis.

  Soms werken we op mekaars zenuwen, maar we komen er wel door.

  Ook Chris Froome zit nu thuis

  12 juni 2019: Froome vliegt met 60 km/u tegen muur

  6e op virtuele klim

  Gisteravond beklom Chris Froome met zijn ploeggenoten de fictieve Alpe du Zwift, een col buiten categorie van 12 kilometer lang, met 21 haarspeldbochten en 1.036 hoogtemeters. Froome eindigde als 6e en moest 2'33" toegeven op wereldkampioen tijdrijden Rohan Dennis.

   

  Lees ook: Rohan Dennis triomfeert in Ineos-onderonsje op Zwift