Bij Barcelona blijven ze bekvechten: ex-vicevoorzitter wordt voor de rechter gesleept

  Het rommelt flink bij de club van voorzitter Bartomeu

  De interne keuken van FC Barcelona wordt meer en meer op straat gegooid. De Spaanse landskampioen en competitieleider heeft besloten gerechtelijke stappen te ondernemen tegen voormalig vicevoorzitter Emili Rousaud. Die had de club in de Spaanse media van corruptie beschuldigd.

  Vrijdag stapten zes bestuursleden van de Catalaanse grootmacht op uit onvrede met het beleid. Naast Rousaud diende met Enrique Tombas nog een vicevoorzitter zijn ontslag in. Barcelona heeft intussen zijn raad van bestuur herschikt.   

   

  De zes opgestapte bestuursleden waren ook niet gediend met de manier waarop Barcelona in februari omging met de beschuldigingen dat het pr-bedrijf I3 Ventures was ingehuurd om negatieve berichten op sociale media te posten over bepaalde spelers, om zo de positie van voorzitter Josep Maria Bartomeu te versterken. Bartomeu deed deze verhalen af als "compleet onwaar".   

   

  Daarnaast werden er ook vragen gesteld bij betalingen aan het bedrijf I3 Ventures. In een interview met de Catalaanse radiozender RAC1 nam Rousaud geen blad voor de mond.

   

  "Als dat bedrijf ons vertelt dat ze honderdduizend euro hebben aangerekend en wij hebben één miljoen euro betaald, dan zit er iemand met zijn vingers in de pot", klonk het.

   

  "Ik heb geen bewijzen en kan niet zeggen om wie het gaat. Het contract is opgedeeld in verschillende stukken van elk tweehonderdduizend euro, opdat het niet door de controlecommissie zou moeten gaan."   

   

  "FC Barcelona kan geen beschuldigingen tolereren die het imago van de club ernstig schaden", zo klinkt het maandag. "We ondernemen juridische stappen om de eer van onze club en van ons personeel te verdedigen."