Jolien D'hoore is dagje fietskoerier: "Fietsen en helpen: 2 vliegen in 1 klap"

  Jolien D'hoore heeft haar training op Pasen gecombineerd met een job als koerier. D'hoore ging overal bij haar in de buurt boodschappen en pakjes afleveren. "Ik heb heel veel reacties gekregen op mijn oproep."

  Bekijk de reportage met Jolien D'hoore

  "Pakjes rondbrengen of eens naar de bakker gaan"

  Jolien D'hoore zat thuis tv te kijken toen ze besefte dat ook zij haar steentje kan bijdragen in deze crisis. "We zitten elke dag op de fiets, maar rijden zonder doel rond. Daar helpen we niemand mee."

   

  "En dat terwijl er veel mensen thuis zitten, oudere mensen of mensen in de zorg, die geen tijd hebben of niet naar de winkel kunnen gaan. Ik sla nu 2 vliegen in 1 klap."

   

  D'hoore deed zelf een oproep op de sociale media. "Sommige mensen kennen we, die hadden me direct een berichtje gestuurd. Andere mensen ken ik dan weer niet. Ik heb heel veel reacties gekregen, ook van de media. Dat had ik niet verwacht."

   

  D'hoore en haar vriend kregen heel wat verschillende opdrachten. "Soms vragen mensen om een pakje te brengen of ze vragen om voor hen naar de bakker te gaan. Dat is plezant. Het was eigenlijk eenmalig bedoeld, maar als het meevalt, herhalen we het in de toekomst."

  De bestelling voor Marie-Jeanne heeft D'hoore op haar stuur gekleefd.

  "Heb de knop omgedraaid: die koersen komen nog wel terug"

  2020 had een belangrijk jaar moeten worden voor Jolien D'hoore. Door blessures miste ze een jaar geleden het hele voorjaar, nu wou ze zowel in het voorjaar als op de Spelen uitpakken.

   

  "Het was mentaal even moeilijk toen de Spelen verschoven werden. Ik keek enorm uit naar dit jaar, had hard gewerkt in de winter. Als dan je beide doelen wegvallen, is dat jammer. Maar je moet ook kunnen relativeren: er zijn nu ergere dingen in de wereld. Ik heb de knop al omgedraaid. Die koersen komen wel terug."

   

  Maar zal D'hoore er volgend jaar nog wel bij zijn op de Spelen? "Ik ben al 30 jaar, het is te vroeg om nu al iets te beslissen. Ik laat alles op mij afkomen. Ik probeer gewoon nog wat plezier te hebben op de fiets."

   

  Stiekem hoopt D'hoore dat ze eind juni weer aan wedstrijden kan deelnemen. "Ik denk en hoop dat het BK de eerste wedstrijd zal worden. Dat wordt interessant, want dat is dan voor iedereen de eerste koers. Dat wordt een open strijd."

  Bekijk het volledige interview met D'hoore