Ga naar de inhoud

Geraint Thomas steunt Britse zorgverleners met 3 shiften van 12 uur op de rollen

 zo 12 april 2020 11:40
Geraint Thomas in de Tour van vorig jaar.

Steeds meer sporters dragen hun steentje bij in deze coronacrisis. Voormaliger Tourwinnaar Geraint Thomas is onder de indruk van het werk van de Britse gezondheidsdiensten en wil hen een duwtje in de rug geven met een marathon op de fiets, weliswaar op de rollen. Het goeie doel kan gesteund worden met een donatie.

"Ik ben zoals iedereen flink onder de indruk van het werk van de Britse gezondheidsdienst NHS", schrijft Geraint Thomas (33) op zijn Instagram-pagina. 

 

Thomas wil hen steunen en wil geld inzamelen. "Ik doe het enige wat ik kan: op mijn fiets springen."

 

De Welshman van Ineos zal net als de gezondheidsmedewerkers 3 lange shifts van 12 uur voltooien. Woensdag, donderdag en vrijdag fietst hij op zijn rollen in zijn garage. 

 

Thomas geeft andere fietsliefhebbers de kans om virtueel met hem mee te rijden en roept op om een (kleine) donatie te plaatsen. Hij sloot zijn bericht ook af met de hashtag om een schietgebedje te doen voor zijn zitvlak.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.