Wereldkampioen Frodeno zamelt meer dan 200.000 euro in met triatlon vanuit zijn kot

  Jan Frodeno won 3 keer in Hawaï: 2015, 2016 en 2019.

  Jan Frodeno blijft net als iedereen in zijn kot dezer dagen. Dat houdt de 38-jarige toptriatleet evenwel niet tegen om aan triatlon te doen. Integendeel: in zijn huis in Spanje werkte de Duitser zaterdag een volledige triatlon af voor het goede doel. Hij zamelde geld in voor dokters en hulpverleners.

  Jan Frodeno is niet zomaar iemand: hij is de regerende Ironman van Hawaï, die hij eind vorig jaar voor de 3e keer won. In 2008 pakte hij ook olympisch goud.

   

  Vanochtend om 8u begon Frodeno eraan. Thuis in Girona in een zwembad met tegenstroming maalde hij 3,8 km af. Na 3 kwartier ter plaatse zwemmen stapte hij op de rollen voor een tocht van 180 km. Daarna volgde de afsluitende marathon op de loopband.

   

  Na 8uur 33 minuten en 38 seconden kon Frodeno een zegegebaar maken. Alles was live te volgen op zijn Facebook-pagina. Frodeno werkt zijn virtuele triatlon trouwens af met Zwift.

   

  Frodeno heeft een speciale donatiepagina waar iedereen giften vanaf 5 euro kan storten. Je kunt verschillende prijzen winnen, één gelukkige wint een trainingsdag met de kampioen. Tijdens de live-uitzending op Facebook stopte de teller voor zijn goede doel op 200.500 euro, maar mensen kunnen nog altijd een bijdrage storten.

  Herbekijk de laatste twee uur van de Ironman van Frodeno

  Doneren in de strijd tegen corona