Philippe Gilbert zweet op antidopingexamen, Naesen geeft spiektips

  Geen wielerwedstrijden meer en dus leek dit Philippe GIlbert het ideale moment om een WADA-test in te vullen. Alle renners moeten tegen eind deze maand immers een bepaald certificaat behalen. "Dit had na 17 jaar het einde van mijn carrière kunnen worden", pufte Gilbert op Twitter na de test van meer dan 2 uur. Al had collega Oliver Naesen zo zijn eigen manier om zeker te slagen.

  Het Wereldantidopingagentschap WADA biedt online cursussen aan. Zo kunnen sporters zich bijscholen. Sinds dit jaar is er een soort cursus die elke profrenner moet volgen. Na 2 uur uitleg over de antidopingregels en whereabouts is er een examen. Om te slagen moeten ze 80 procent van de vragen correct beantwoorden.

   

  De deadline ligt op 30 april en dus is deze koersluwe periode ideaal om de cursus te volgen, maar ook naast de fiets werd het toch zweten voor Pilippe Gilbert.

   

  "Dit had het einde van mijn carrière kunnen zijn", grapte hij op Twitter. "Anders had ik de video nog eens moeten bekijken en de test van 2 uur nog eens opnieuw moeten maken."

   

  Voor veel renners klonk het verhaal herkenbaar, maar Oliver Naesen was de test te slim af. "Je kan bij een fout antwoord gewoon op "herhaal de vraag" klikken en dan het correcte antwoord aanduiden", lachte hij. "Tijdsverspilling."

  Oliver Naesen was iets te sluw voor de test